Evenementen

Cultureel centrum De Groene Zwaan organiseert een breed aanbod aan evenementen. Concerten, lezingen, films, voorstellingen, markten, tentoonstellingen etc. Hieronder ziet u onze bevestigde voorstellingen en kunt u kaarten bestellen.

dec
9
za
Grote Verhalen
dec 9 @ 20:30 – 22:30

Begin 2011 startten singer-songwriters Helen Botman en Peter van Vleuten met hun programma ‘Grote Verhalen’. Een unieke mix van ‘storytelling’ en prachtige songs, waarin ze verslag doen van hun muzikale ontdekkingsreis door de VS.

‘Grote Verhalen’ biedt ontroerende, geestige en spannende belevenissen, aanstekelijk en beeldend weergegeven door dit stel geboren vertellers. En omlijst door twee zangstemmen die prachtig bij elkaar kleuren.

In twee uur tijd reis je op en neer naar Amerika.
Ervaar de songs & stories over de weidse landschappen, de bijzondere ontmoetingen en de unieke mensen die Peter en Helen op hun pad vonden. Ze ontroeren je en laten je glimlachen met echte verhalen en pure muziek. Met eigen songs van Helen en Peter zelf, en akoestische covers van bijvoorbeeld James Taylor, Neil Young en Alison Krauss.

Inmiddels zijn Helen en Peter opnieuw naar Amerika gereisd voor optredens en avonturen. Ze keerden terug met een rijkdom aan nog meer ervaringen en verrassende, mooie muziek.

 

 

dec
15
vr
Pubquiz
dec 15 @ 20:30 – 23:45
Pubquiz @ De Groene Zwaan | De Rijp | Noord-Holland | Nederland

Weet jij alles van alles? Ben jij degene die altijd de meest nutteloze feitjes weet op te noemen? Of ken jij iemand die dat kan? Doe dan mee met jouw team bij De Pubquiz in De Groene Zwaan op vrijdag 15 december! In jouw team van 4, aangevoerd door de captain, nemen jullie het op tegen andere teams in categorieën als: entertainment, geschiedenis, sport en meer.

Om verzekerd te zijn van een plekje kunnen de captains zich melden via info@degroenezwaan.nl. Inschrijven is niet verplicht maar de ruimte is beperkt! Je kan ook met je team binnen komen lopen bij de inloop om 20.00 uur. De quiz zal om 20.30 uur starten.

De showmasters van dienst zullen de avond in goede banen leiden. Onder het genot van een hapje en een drankje zullen de meest fanatieke spelers de meeste punten proberen te halen. En in de felle captains ronde vliegen de vonken om de oren!

De toegang is gratis. Inloop om 20:00 uur.

Tot dan!

dec
22
vr
Het dak kan eraf!
dec 22 @ 20:00 – dec 23 @ 01:00
Het dak kan eraf! @ De Groene Zwaan | De Rijp | Noord-Holland | Nederland

De Crowdfunding was erg succesvol en nu komen de feestdagen eraan. We nemen op vrijdag 22 december een voorschot op 2018 en zeggen “Het dak kan eraf!”. The Owl en Resturn2Base gaan back2back in swingende funky techhouse. Tijdens de kermis gaven ze al een voorproefje en nu starten ze vanaf 20:00 uur, zodat je gelijk na de kerstborrel op je werk bij ons kunt swingen. En, ben je vóór 22:00 uur binnen, dan krijg je twee glaasjes Glühwein om de kerst in te luiden. Bovendien hebben we een speciaal biertje op fust. Kortom: Partytime!

The Owl en Return2Base draaien funky, swingende en opzwepende techhouse in een non-stop set. Stilstaan is geen optie. We nemen gewoon een voorschot op 2018 en gaan ervan uit dat we het pand kunnen restaureren. Vier dat met ons mee!

dec
31
zo
Oudjaarsavond in de Zwaan
dec 31 2017 @ 21:00 – jan 1 2018 @ 03:00
Oudjaarsavond in de Zwaan @ De Groene Zwaan | De Rijp | Noord-Holland | Nederland

Het kan: Oud en Nieuw vieren in De Groene Zwaan! Zondag 31 december zijn we vanaf 21.00 uur open met een groot feest in Seventies Style met dj RQ Rumble alias Ramona van den Berg.  Dansen in de grote zaal, rustig even bijpraten in de theekamer. Het kan allemaal. En je kinderen neem je gewoon mee, we hebben voor hen aparte ruimtes waar ze hun eigen ding kunnen doen. En we blijven open tot in de hele kleine uurtjes, 3.00 uur. Leuk als je zelf ook in Seventies Style komt, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Voor het feest hebben we een all-in prijs van 30 Euro: entree en dj, tien drankjes (tapbier, wijn of fris), hapjes en oliebollen, bubbels om middernacht. En wie snel is (reserveren en betalen voor 1 december) krijgt het van ons voor de ‘early bird’ prijs van 25 Euro. Kinderen van 4 tot 12 jaar 7,50 Euro, limonade gratis.

Wacht niet te lang, want de aanmeldingen komen nu al binnen en het wordt gezellig druk. Als je alleen maar even langs wilt komen, dan kan dat ook. We vragen dan 5 Euro entree en je drankjes bestel je gewoon aan de bar.

Hoe kun je reserveren? Mail ons even op info@degroenezwaan.nl of via een berichtje op Facebook. We sturen je dan informatie over hoe je  het bedrag voor je all-in arrangement over kunt maken. En zodra dat bij ons binnen is, bevestigen wij je reservering.

 

jan
27
za
Mimile
jan 27 @ 21:00 – 23:00
Mimile @ De Groene Zwaan | De Rijp | Noord-Holland | Nederland

Emilie Blom is bekend als bassiste van The Scene, waar zij samen met drummer Jeroen de oerstrakke basis neerlegde. Hits als Iedereen is van de Wereld, Blauw en Open brachten The Scene uitverkochte zalen in Nederland en Belgie. Ze ontvingen voor hun werk drie Edisons, een Gouden Harp, de BV Popprijs en in 2015 de Edison Oeuvreprijs.

Nu is Emilie de leading lady van Mimile, die naast haar bestaat uit Rob de Weerd, Stephan van der Meijden en PP Everts. Voorjaar 2018 presenteren zij hun tweede album ‘Stornoway’.

Op 27 januari spelen zij in De Groene Zwaan. Een pre-release optreden van hun album. En de primeur is dat hun CD dan voor de eerste keer te koop zal zijn!

Kaarten kosten 10 euro, maar early birds, die voor 1 januari reserveren en betalen, krijgen een korting van 2,50 euro! Wees er snel bij, want er zijn maar beperkt kaarten beschikbaar voor dit optreden.