Evenementen

Cultureel centrum De Groene Zwaan organiseert een breed aanbod aan evenementen. Concerten, lezingen, films, voorstellingen, markten, tentoonstellingen etc. Hieronder ziet u onze bevestigde voorstellingen en kunt u kaarten bestellen.

sep
30
za
Kick-off Crowdfunding: Ik geloof erin!
sep 30 @ 20:00 – okt 1 @ 01:00
Kick-off Crowdfunding: Ik geloof erin! @ De Groene Zwaan | De Rijp | Noord-Holland | Nederland

Start crowdfunding: De Groene Zwaan in een nieuw verenpak

Onze witte kerk, het Paradiso van de Polder. Wat is ze mooi. En wat is ze toe aan een opknapbeurt. En niet een kleine, een zwaanzinnige! De 3 monumentale panden van De Groene Zwaan in De Rijp, de voormalige Lutherse kerk, de pastorie en consistorie, zijn dringend aan een restauratie toe. Maaike Bosma en Jeanneke Scholtens, beide oud-zwaanhangers, gaan ervoor. Samen zetten zij een crowdfundingsplan op, om De Groene Zwaan een nieuw verenpak te geven, met de steun van het publiek. De actie loopt van 1 oktober tot en met 9 november en gaat 30 september van start met een crowdfundingsavond.

 Financiën

Het bestuur van De Groene Zwaan is al sinds 2014 bezig met de voorbereidingen van de restauratie. Er is een inspectierapport gemaakt door de Monumentenwacht, er zijn gesprekken gevoerd met de gemeente en de provincie voor subsidies, er zijn diverse fondsaanvragen gedaan en er is een restauratieplan gemaakt. De stichting zal natuurlijk zelf ook een bijdrage leveren. Alle seinen staan dus op groen. Er is 400.000 euro voor de gehele restauratie nodig. De crowdfunding zal 10% van dit bedrag beslaan: 40.000 euro uit draagvlak, de regio, het dorp, de Zwaan-lovers, de monumenten-eerders, de cultuurliefhebbers.

 30 september feestelijke crowdfundingsavond

De crowdfundingscampagne start officieel op 30 september, natuurlijk in De Groene Zwaan. Vanaf 20.00 opent zij haar deuren en om 00.00 exact gaat Voordekunst.nl live met de crowdfunding. Mensen die hun steentje willen bijdragen kunnen deze avond een strippenkaart van 40 euro kopen om zo een verrassende reis door het gebouw te maken met in alle hoeken en gaten bijzondere belevenissen, van stoelmassage tot een gedichtje speciaal voor jou voorgedragen, een bierproeverij, een speciale editie van Koppie aan de Keukentafel, een persoonlijke serenade en nog veel meer verrassingen, verzorgd door bekende Rijpers. Het verzamelde geld komt volledig ten goede aan de restauratie.

Ik geloof erin!

De crowdfundingscampagne gaat draaien onder de noemer: Ik geloof erin! Want De Groene Zwaan is van oorsprong een Lutherse kerk en in het voortbestaan van het gebouw geloven wij natuurlijk allemaal! Doe je ook mee? Kom 30 september naar De Groene Zwaan, reserveer gratis op www.degroenezwaan.nl/kaarten, of doe vanaf 1 oktober je bijdrage op www.voordekunst.nl .

Meer informatie: Jeanneke Scholtens, 06-53848540, jeanneke@burozorro.nl

okt
21
za
Benefiet Concerten
okt 21 @ 20:00 – okt 22 @ 00:00

Het kan u niet zijn ontgaan: De Groene Zwaan wil het pand restaureren. Daarvoor is vanaf 1 oktober  tot en met 9 november een crowdfunding campagne gepland. En wat prachtig nieuws is, dat drie bands zich belangeloos hebben aangemeld om een benefietconcert te geven voor dit mooie doel. Dat gaat plaatsvinden op 21 oktober 2017 en we starten om 20:00 uur. De entree is 15 euro en daarmee ondersteun je natuurlijk De Groene Zwaan bij de restauratie! Wij geloven erin! Jij ook?

De Toon van Mil Band zal een optreden verzorgen. Zij stonden eerder dit jaar al voor een concert in De Groene Zwaan en dat was een ware verrassing. Allemaal eigen nummers, heel muzikaal en met als frontman de naamgever van de band. Ze hebben een prachtige CD gemaakt, “het koekoeksjong” en daarvan zullen ze zeker enige nummers spelen.

http://www.toonvanmil.nl/band.html

 

Processed with Moldiv

The Dustpneumonia Bluesband boden zich gelijk aan om een benefietconcert te geven, toen ze hoorden dat het pand moest worden gerestaureerd. De band stond al twee keer eerder bij ons op het podium. De eerste keer tijdens het Midwinterfeest in 2016. En dat was gelijk een groot succes. Ze spelen heerlijke blues: van Clapton tot Santana en van B.B. King tot aan The Stray Cats. Wij staan al weer te popelen!

The Dustpneumonia Bluesband

De laatste band die vanavond optreedt is Cold Turkey. Hebben zij nog verdere introductie nodig? Winnaars van The clash of the coverbands van België en Nederland 2015/2016. Ze staan binnenkort in het voorprogramma van Miss Montreal en stonden al eerder bij ons op het podium. Het dak gaat er af!

Home