Huis van Theater met “Pinter’s Omerta”

Wanneer:
29 september 2018 @ 20:15 – 23:00
2018-09-29T20:15:00+02:00
2018-09-29T23:00:00+02:00
Waar:
De Groene Zwaan
Rechtestraat 12
1483 BD De Rijp
Nederland
Kosten:
15 euro
Contact:
De Groene Zwaan
0299671697

Op zaterdag 29 en zondag 30 september kan men in De Groene Zwaan genieten van spanning met een flinke dosis zwarte humor; ofwel toneel van de Britse toneelschrijver Harold Pinter! Theatercollectief Huis van Theater verbindt twee kortere werken van de Britse Nobelprijswinnaar Pinter: ‘Family Voices’ en ‘De Dienstlift’. Door te zoeken naar de samenhang tussen beide eenakters is er een unieke nieuwe voorstelling ontstaan die nu voor het eerst als één geheel te ervaren is.

In ‘De Dienstlift’ wachten twee huurmoordenaar op de opdracht die komen gaat. Maar alle gebruikelijke routines verlopen anders dan gewoonlijk. Verontrustende vragen dringen zich op: ‘Waarom is er hier geen gas?’, ‘Wie stuurde ons die lucifers?’. En: ‘Waar blijft Wilson?!’ De jongeman uit ‘Family Voices’ vertelt hoe geweldig hij het naar zijn zin heeft op zijn nieuwe kamer in de stad. Wel krijgt hij meer en meer bedenkingen bij zijn medebewoners. Wat is dat gefluister ’s nachts? Gaat Jane ooit naar school? En is Riley misschien van de geheime dienst?
Harold Pinter was één van de meest vooraanstaande toneelschrijvers van na de Tweede Wereldoorlog. Gerenommeerde regisseurs als Quentin Tarantino zijn sterk door hem beïnvloed. Kenmerkend voor zijn werk is dat de handeling zich meestal afspeelt in een besloten ruimte en dat de personages in hun veiligheid bedreigd worden door onverklaarbare vijandigheden van een buitenstaander. Ook in ‘Pinter’s Omerta’ spelen dreiging, beklemming en verwarring een grote rol. Maar, door het absurde van de situatie en de typisch ‘Pinteriaanse’ dialogen, is het ook een stuk met een flinke dosis zwarte humor!

Huis van Theater is een nieuw theatercollectief dat vanuit bestaand repertoire vernieuwende en brutale voorstellingen wil maken. Spelers en makers hebben de Toneelschool, de Regieopleiding of een film-acteursopleiding afgerond. ‘Pinter’s Omerta’ is hun eerste productie. Spel en regie: Bastiaan Toorenent, Yannick Weermeijer en Nico Meurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *