Koppie aan de keukentafel: Eddy van der Laan

Wanneer:
30 maart 2018 @ 20:00 – 23:00
2018-03-30T20:00:00+02:00
2018-03-30T23:00:00+02:00
Waar:
De Groene Zwaan
Rechtestraat 12
1483 BD De Rijp
Nederland
Kosten:
3 euro
Contact:
De Groene Zwaan
0299671697

Eddy van der Laan te gast bij “Koppie aan de keukentafel” op vrijdag 30 maart 2018

De volgende tafelgast van ‘Koppie aan de keukentafel’ behoort tot de absolute top in zijn vakgebied. En hij is bovenal een opvallende, goedlachse verschijning.

Eddy van der Laan (1983) werd geboren op Haïti en groeide op in Oost-Graftdijk. Na zijn studie aan de kunstacademie, wist hij binnen enkele jaren op te klimmen tot toonaangevend decor-, kostuum- en lichtontwerper voor internationale producties.
Inmiddels werkt hij voor grote namen als Nationale Opera&Ballet, Van Gogh Museum en gezelschappen in Wenen, München, Parijs. Wereldberoemde stukken van o.a. Wagner, Puccini en Mozart werden voorzien van scenografie door het duo Clement & Sanôu, waar Eddy onderdeel van is.

Eddy keert terug naar zijn geliefde Groene Zwaan en praat met filmmaker/interviewer Maaike Bosma over zijn leven en carrière. Is het zijn vakmanschap of charisma dat hem zo ver heeft gebracht? Zijn aanstekelijke levenslust of een portie geluk? Wat speelt zich allemaal af achter de schermen van het podium? En hoe kijkt hij nu terug op het dorpse leven in Oost-Graftdijk en op zijn prille leven op Haïti. Aan de hand van diverse filmbeelden leren we Eddy kennen. Welke inspiratiebronnen zal hij delen met het publiek dat bij deze avond aanwezig is? Kortom, een avond om naar uit te zien en niet te missen!

Datum: ‘goede vrijdag’ 30 maart 2018
Locatie: de Groene Zwaan, Rechtestraat 12-16, De Rijp
Aanvang: deur open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur
Entree: € 3 euro
Reserveren: klik hier

foto credits: www.clementsanou.nl

Achtergrondinformatie
Filmmaker/interviewer Maaike Bosma ontvangt een paar keer per jaar (nieuwe en oude) dorpsgenoten aan de ‘keukentafel’ daar waar de mooiste gesprekken plaatsvinden. En het publiek mag erbij zijn, in de sfeervolle Groene Zwaan. De tafelgast leren we kennen aan de hand van door hem of haar meegenomen filmfragmenten (nieuws, sport, documentaire, muziek enz.).
‘Koppie aan de keukentafel’ is een laagdrempelige en inspirerende avond. Bedoeld om juist in deze tijd, waarbij dorpen bij de grote stad gaan horen en we via internet contacten hebben over de hele wereld, toch vooral ook in gesprek te blijven met de mensen om je heen.
Tafel-gasten van eerdere edities waren: ‘zorg’-valkenier Martin Doderer, gitaar-goeroe Paul Lenders, advocaat Marcel Nuijten, filosoof/theoloog Luis Vergara, internet-ondernemer Brian Hirman, spiritueel therapeut José Ligthart, kunstenaar Luis Filcer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *