Koppie aan de keukentafel, nieuwe stijl

Wanneer:
6 november 2015 @ 20:00 – 23:45
2015-11-06T20:00:00+01:00
2015-11-06T23:45:00+01:00
Waar:
De Groene Zwaan
Rechtestraat 12
1483 BD De Rijp
Nederland
Kosten:
Gratis
Contact:
De Groene Zwaan
0299671697

Ook dit seizoen kun je in de Groene Zwaan weer terecht voor de verrassende en gezellige interview-avonden ‘Koppie aan de Keukentafel’. Je bent van harte welkom op vrijdagavond 6 november; de deur gaat open om 19.30 uur, aanvang om 20.00 uur en de entrée is gratis. Reserveren is niet nodig. Een vrijwillige bijdrage om de onkosten te bestrijden, wordt op prijs gesteld.

Dit seizoen zal het de vorm krijgen van ‘Zomergasten’, zoals we dat ook van de televisie kennen. Dus één gast per avond, die we leren kennen a.d.h.v. door hem/haar gekozen favoriete filmfragmenten. De gasten van ‘Koppie aan de Keukentafel’ zijn altijd ‘gewone’ mensen zoals jij en ik, want eigenlijk heeft iedereen wel iets bijzonders te vertellen.
De filmpjes kunnen scènes zijn van muziek, sport, kunst, nieuws, reizen enz. De avond wordt afgesloten met de keuzefilm van de gast, de film die iedereen gezien zou moeten hebben!
Een mooie aanleiding hiertoe is ook, dat De Groene Zwaan sinds kort een prachtige nieuwe beamer en nieuw filmdoek geschonken heeft gekregen. Een goede gelegenheid deze vaker te kunnen gebruiken dus!

De film die wordt vertoond is “Chef”, een feelgood film uit 2015.

chef

Interviewster Maaike Bosma weet wel wie de gast van de avond is, maar kent deze niet goed. Ook de fragmenten ziet zij samen met het publiek voor het eerst. Zij laat zich dus samen met jullie graag hierdoor verrassen! Wellicht worden we van onze stoel geblazen van emotie, verbazing, of opwinding om wat we zien en horen? Welke vragen levert dit op en is het een feest van herkenning of juist een hele nieuwe wereld waarin de gast ons meeneemt?

Onze eerste gast is een sympathieke Mexicaanse priester, die toen hij zijn Nederlandse grote liefde ontmoette uit zijn ambt moest treden. Welke inzichten bracht het volgen van zijn hart? Welke weg bewandelde hij in zijn leven en hoe vindt hij weer ‘zingeving’ in zijn huidige werk. Wat vertelt hij ons over de reizen die hij maakte, de filosofen die hij bestudeerde? In welke fragmenten vinden de gelovige en ongelovige (de interviewster) elkaar? En dat alles in het sfeervolle, voormalige Lutherse kerkje…
Kom kijken en luisteren op 6 november!