Nadja Filtzer met “Vive Piaf”

Wanneer:
22 november 2015 @ 15:30 – 17:30
2015-11-22T15:30:00+01:00
2015-11-22T17:30:00+01:00
Waar:
De Groene Zwaan
Rechtestraat 12
1483 BD De Rijp
Nederland
Kosten:
Uitverkocht
Contact:
De Groene Zwaan
0299671697
Nadja Filtzer met "Vive Piaf" @ De Groene Zwaan | De Rijp | Noord-Holland | Nederland

2015 is het honderdste geboorte jaar van Edith Piaf, hoogtijd om haar van dichtbij mee te maken!

In Vive Piaf vertolken Nadja Filtzer en musici het grootse en meeslepende levensverhaal van de straatmus die uitgroeide tot granddame van het Franse Chanson. Een muzikale reis van de Parijse bordelen tot uitverkochte concertzalen met hooggeëerd publiek. Van Piaf’s grote en onmogelijke liefde voor de getrouwde bokser Marcel tot het huwelijk met de twintig jaar jongere zanger Sarapo, die ervan werd verdacht uitsluitend te trouwen voor haar geld. Maar ook hoe Edith ’s vrolijke ziel gevangen werd in een tragische verslaving.

De onweerstaanbare levensvreugde van ‘het meisje mus’ echoot door de voorstelling heen in nummers als La Foule, Padam Padam en Non je ne regrette rien, maar ook in Nederlandse vertalingen en minder bekende juweeltjes. Hoogtijd voor Vive Piaf!

Nadja Filtzer; “Ik voel me aan haar verwant. Toevallig zijn we beide klein van stuk en heten onze vaders, die we van jongs af aan hebben moeten missen, Louis. Maar vooral met haar muziek kruip ik in haar huid, verbind me met haar melancholie, haar levenslust en vurig temperament.”

Liesbeth List noemde een eerdere vertolking van Piaf’s La Foule door Nadja “Impeccable.”

Leo Bouwmeester begeleidt Nadja op de vleugel. Hij speelde bij ‘Jeroen Willems zingt Brel’, Izaline Calister, Astrid Seriese en Leonie Jansen en momenteel met Deborah Carter en zijn eigen jazztrio.

De voorstelling is uitverkocht. U kunt zich nog opgeven, maar we plaatsen u dan op de wachtlijst.