Tentoonstelling “Scheppers”

Wanneer:
9 september 2017 @ 11:00 – 10 september 2017 @ 17:00
2017-09-09T11:00:00+02:00
2017-09-10T17:00:00+02:00
Waar:
De Groene Zwaan
Rechtestraat 12
1483 BD De Rijp
Nederland
Kosten:
Gratis
Contact:
De Groene Zwaan
0299671697
Tentoonstelling "Scheppers" @ De Groene Zwaan | De Rijp | Noord-Holland | Nederland

Op 9 en 10 september exposeren Claire en Trudie Schep in De Groene Zwaan. Tijdens de Monumentendagen zijn zij te bewonderen in De Rijp. Het is bijzonder om te zien hoe beide zussen dezelfde passie delen. Zij exposeren niet vaak, dus wij zijn blij dat zij De Groene Zwaan hebben uitgekozen om een klein deel van hun werk aan het publiek te tonen tijdens de tentoonstelling “Scheppers”. Claire en Trudie introduceren zichzelf even:

In 1994 begon ik als hobby te schilderen met aquarelverf en had diverse jaren les van Marianne Eugster in Heiloo. Later paste ik de combinatie aquarel met pastelkrijt toe waarmee ik de vaak tere aquarel een voor mij wenselijke uitstraling kon geven.

Enkele jaren geleden maakte ik kennis met olieverf en volgde cursussen in de fijnschildertechniek bij Jolanda Gerrmann te Alkmaar. Deze techniek gebruik ik de laatste tijd ook in een wat lossere stijl.

Inspiratie haal ik uit waarnemingen in de natuur en diverse andere sfeerbeelden. Met veel plezier schilder ik ook huisdieren vanaf aangeleverde, scherpe foto’s. Mijn passie om te schilderen bestaat uit een mengeling van energie en nieuwsgierigheid naar de sfeer die ik met genoemde verfsoorten kan bereiken.
De verrukking die tijdens het proces ontstaat motiveert mij telkens weer om te schilderen.

Claire Dorrestijn – Schep

In 1990 ben ik afgestudeerd aan de Hoge school voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Vanaf 1994 tot 1999 heb ik in Ierland gewoond en gewerkt. Ik gaf portret-en model-boetseercursussen aan de lokale bevolking, exposeerde met beelden van aluminiumcement en werkte in opdracht.

Sinds 2000 sta ik voor de klas als docent Beeldende Vorming op het Regiuscollege in Schagen.
In Nederland heb ik fijnschilderen in olieverf ontdekt o. l. v. Jolanda Gerrmann in olieverf, waar met name het onderzoeken van kleuren mij fascineerde.

Ik schilder portretten, boetseer penningen en teken o.a. koeien en kippen met softpastel. Altijd figuratief. Door te concentreren op de vorm met het licht en donker en de veelheid van kleuren te ontdekken, probeer ik om er een ruimtelijk en sfeervol geheel van te maken. Door de gekozen composities en de blik van de beesten die ons aankijken, kan je er nauwelijks aan voorbij lopen.

Trudie Schep

De kunstenaars zullen tijdens de Monumentendagen op diverse tijdstippen aanwezig zijn in ons pand. Claire en Trudie wensen u veel kijkplezier.

Beide dagen zijn wij van 11:00 uur tot 17:00 uur open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *