De Groene Zwaan

Intiem theater en concertpodium in De Rijp (NH)

Arnout Jaspers “De Stikstoffuik” komt naar De Groene Zwaan

Arnout Jaspers

 “Ooit zullen journalisten en historici op deze stikstofcrisis terugkijken en zich hoofdschuddend afvragen: hoe heeft zo ver kunnen komen? Hoe kon een welvarend, democratisch land zich vanaf 2019 steeds verder in deze noodlottige fuik laten trekken? 

 Veel politici en een groot deel van de bevolking geloven oprecht dat Nederland dreigt te stikken in de stikstof. Ze denken ook dat de enige uitweg uit deze fuik is, om onze eigen landbouw te onthoofden en onze industrie en transport te kortwieken. En zolang dat niet is gebeurd, is er geen ‘stikstofruimte’ en moet dit land in een stikstof-lockdown blijven. 

 Over tien of twintig jaar zullen we dat des te verbazingwekkender vinden, omdat Nederland hier volkomen alleen in staat; geen enkel ander EU-land voert een stikstofbeleid dat zo radicaal en zo fnuikend voor de eigen maatschappij is als Nederland.” 

Zo begint het veelbesproken boek  ‘De Stikstoffuik’ van Arnout Jaspers. Op zondagmiddag 25 juni komt hij naar De Groene Zwaan. Hij geeft eerst een lezing van circa 30 minuten over de inhoud en zijn motivatie omtrent het boek. Daarna is er alle ruimte voor vragen en discussie over het onderwerp stikstof. Uiteraard is er gelegenheid om een (gesigneerd) boek aan te schaffen. 

Reserveren via: https://degroenezwaan.nl/produkten/arnout-jaspers/