De Groene Zwaan

Intiem theater en concertpodium in De Rijp (NH)

Cabaretiers voor de Cabaretpoel zijn bekend

Cabaretpoel

Cabaretliefhebbers opgelet! Deze voorstelling mag u niet missen. In de Cabaretpoel spelen vier nieuwe aanstormende cabarettalenten elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten. U ziet finalisten en prijswinnaars van diverse cabaretfestivals. De Cabaretpoel, een nieuw initiatief voor aanstormend cabarettalent om zich aan het publiek te presenteren. Het is een soort reizend cabaretfestival, maar dan zonder competitie element.

Zaterdag 22 oktober staat de Cabaretpoel in De Groene Zwaan. De namen van de optredende cabartiers zijn nu bekend.

Tim Kroeze, kwam voor zijn studie naar Utrecht en is er nooit meer weggegaan. Om het leven onvoorspelbaar te houden doet Tim ieder zoveel jaar totaal iets anders, dat had hij zelf ook liever anders gezien, maar zo is het nou eenmaal. Zijn droom is om ooit nog eens een autobiografische tekst in de derde persoon te schrijven. In 2022 won Tim de Juryprijs van Griffioen/DeStoep Cabaret Festival, en de Jury & Publieksprijs van de Comedy Talent Award.

Tim Kroeze fotografie Emma Pot scaled
Tim Kroeze, foto Emma Pot

Evelien Louwers is een bruisende performance met absurde en soms clowneske beelden. Ondanks deze fysieke trefzekerheid vraagt ze zich vaak af wat de bedoeling is. Nu ze ook stand-up comedy heeft ontdekt, trekt ze wat vaker haar mond open om haar twijfels over het bestaan te delen. Evelien won Pucks Talent Cabaret in 2022. Ze studeerde in 2019 af bij Studio Selma Susanna in Amsterdam.

Evelien Louwers scaled
Evelien Louwers

Maaike Dirkje Hop heeft als baby nooit gekropen. Ze zag daar de lol en het nut niet van in. Ze was tot 2020 verantwoordelijk voor de BIG-registratie van buitenslandse medici en daar gold eigenlijk hetzelfde voor. Nu is ze begonnen met het maken van cabaret. Daar heeft ze meestal geen zin in. En dat hoeft ook niet. Veel plezier! Maaike won in 2022 de Publieksprijs van het Griffioen/De Stoep Cabaretfestival.

Maaike Dirkje Hop
Maaike Dirkje Hop

Floris de Vree wil graag de mensen zo hard mogelijk laten lachen. Of het nou is door een flauwe grap, een hilarische anekdote of een zelfgeschreven prentenboek. Floris wil de mensen met buikpijn van het lachen de zaal uit hebben. En ach, als er toch ergens een persoonlijk verhaaltje of een boodschap in zit, is dat toch alleen maar mooi meegenomen? Floris won Pucks Talent Cabaret in 2021.

Floris de Vree
Floris de Vree