Evenementen

Cultureel centrum De Groene Zwaan organiseert een breed aanbod aan evenementen. Concerten, lezingen, films, voorstellingen, markten, tentoonstellingen etc. Hieronder ziet u onze bevestigde voorstellingen en kunt u kaarten bestellen.
mei
11
vr
Filmcafé: Spring, summer, fall, winter… and spring
mei 11 @ 20:30 – 22:15
Filmcafé: Spring, summer, fall, winter... and spring @ De Groene Zwaan | De Rijp | Noord-Holland | Nederland

Op vrijdag 11 mei 2018 vertoont de Groene Zwaan de film Spring, Summer, Fall, Winter …..and Spring.

Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring is een “slowmovie”, waarin we het leven van een jonge monnik en zijn leermeester volgen door verschillende seizoenen, die ieder een nieuwe periode in het leven voorstellen.
Niemand blijft onberoerd door de kracht van de seizoenen en hun jaarlijkse cyclus van geboorte, groei en verval. Zelfs niet de twee monniken die een kluizenaarshutje delen dat op een vijvertje drijft midden tussen de bergen. Met het ontvouwen van de seizoenen wordt ieder aspect van hun beider levens doordrongen van een intensiteit die leidt tot een nog grotere spiritualiteit. En tragedie. Want ook zij ontkomen niet aan de wensen van het leven, de verlangens, het lijden en de passie die ieder van ons in zijn greep houdt. Onder toeziend oog van de Oude Monnik ervaart de Jonge Monnik het verlies van de onschuld. Wanneer een spel een gruwelijke wending neemt ervaart hij het ontwaken van liefde. Als een vrouw zijn beschermde leven binnendringt voelt hij de dodelijke kracht van jaloezie en obsessie, de prijs van verlossing en de verlichting van ervaring. Net als de seizoenen voortdurend aan verandering onderhevig zijn, zal het kluizenaarshutje voor altijd een thuis voor de geest zijn, zwevend tussen het nu en de eeuwigheid.

De film begint om 20.30 uur en duurt 100 minuten.
Zaal open: 20:00 uur.
Entree bedraagt € 5.

mei
16
wo
Roeach presenteert de film “Wild”
mei 16 @ 20:00 – 22:30
Roeach presenteert de film "Wild" @ De Groene Zwaan | De Rijp | Noord-Holland | Nederland

Met een mislukt huwelijk en de dood van haar moeder achter de rug heeft Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) alle hoop verloren. Na jaren van roekeloos, destructief gedrag, maakt ze een overhaaste beslissing. Zonder enige ervaring en alleen gedreven door pure vastberadenheid, begint ze aan een wandeling van meer dan 1600 kilometer over de Pacific Crest Trail.

Een bijzonder avontuur vol zelfontdekking en verlossing.

Locatie De Groene Zwaan, 20.00 uur, koffie vanaf 19.45 uur. Toegang gratis.

jun
8
vr
Filmcafé: Three billboards outside Ebbing Missouri
jun 8 @ 20:30 – 22:45
Filmcafé: Three billboards outside Ebbing Missouri @ De Groene Zwaan | De Rijp | Noord-Holland | Nederland

Nadat er maanden verstreken zijn in de moordzaak van haar dochter zonder de dader gevonden te hebben, maakt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat op drie billboards, die weggebruikers naar haar stadje leiden, een controversiële boodschap maken gericht aan William Willoughby, de sheriff van de stad. Als zijn hulpsheriff Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbings wetshandhavers alleen maar verergerd.

Zaal open 20:00 uur. Aanvang 20:30 uur. Entree 5 euro.