december, 2021

10dec(dec 10)20:3012(dec 12)18:00Americana FestivalFestival20:30 - 18:00 (12) TagsConcert,MuziekReserveren Entree: Zie details

Details

In het weekend van 10 tot en met 12 december organiseert De Groene Zwaan een mini Americana Festival. Een heel weekend live optredens met country, blues en bluegrass muziek.

Programma:

Vrijdag 10 december om 20:30 uur: Pieternel Osinga en Leon Sibum.

Pieternel, afkomstig uit Amsterdam, maakt Americana muziek waarbij ze klassieke country mixed met elementen van pop en folk. Met haar krachtige en heldere stem creëert zij mooie muzikale verhalen en schets zij intieme portretten van anderen. Pieternel wordt o.a. geïnspireerd door artiesten als Brandi Carlile, First Aid Kit en Chris Stapleton.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pieternel speelt zelf gitaar en wordt verder op gitaar begeleidt door Leon Sibum. Leon is thuis in verschillende muziekgenres en heeft o.a. gespeeld met Roel van Velzen, Paul de Munnik, Tess et les Moutons, Kiki Schippers, Nona, Kirsten van Teijn, Helge, Vengeance, Davina Michelle, Janne Schra, Grenadeers, Dave von Raven, Maaike Ouboter, Kasper van Kooten en vele anderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdagmiddag 11 december om 15:30 uur: Brand New Men.

Brand New Men is een bluesband, bestaande uit vier muzikanten die nummers spelen van alle grote bluesartiesten. Spetterend en strak.

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdagavond 11 december 20:30 uur: JURA met Ruben Hoeke en Jan Blaauw.

JURA is een uitzonderlijk akoestisch duo. Meeslepend, aangrijpend, rauw en eerlijk. Dat is de muziek van Ruben Hoeke en Jan Blaauw. Gitaar en zang worden zonder genade ingezet om je mee te nemen langs de rand van het bestaan. Verlies, vrijheid, verstikking, liefde, kapot geslagen dromen, verwondering en hoop. Alles grijpt bij JURA ineen. De verhalende kracht van de muziek en de beeldende teksten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ruben Hoeke verrast. Jan Blaauw verrast. Met JURA komen ze dichterbij dan ooit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondagmiddag 12 december 15:30 uur: The Oldtime Stringband.

Bluegrass zoals bluegrass bedoeld is, maar ook gemengd met andere Americana en folk. Een eigen stijl en altijd swingend. Met:

Shelly O’Day : Vocals, guitar, autoharp, Cajun-triangle
Ton Knol : Guitar, mandolin, vocals
Ruud Spil : Banjo, vocals
Nico Druijf : Upright bass, vocals, singing saw
Lidewij de Vries : Fiddle, vocals

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Entree

  • Er zijn zowel pass-partouts (40 euro) als lossen kaarten te koop.
  • Pieternel Osinga en Leon Sibum: 16 euro
  • Brand New Men: 6,50 euro
  • JURA: 14 euro
  • The Oldtime Stringband: 13 euro

Voor pass partouts kun je direct op de button “Reserveren” klikken. Stuur even een mail naar info@degroenezwaan.nl voor het reserveren van losse kaarten.

 

 

 

 

Tijd

10 december 2021, 20:30 - 12 december 2021, 18:00

Lokatie

De Groene Zwaan

Rechtestraat 12, De Rijp

Organisator

De Groene Zwaaninfo@degroenezwaan.nl Rechtestraat 12, De Rijp

Kaarten reserveren

Reserveren

Entree

Zie details

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief
Facebook
Facebook
Instagram
X