november, 2021

14nov15:30Evenement is al geweestArjan Dwarshuis: Kampioen vogelspottenLezing15:30 ReserverenEntree:15 euro (inclusief alle kosten)

Details

Arjan Dwarshuis spotte in 366 dagen tijd 6833 vogelsoorten. Dat is ruim de helft van de grofweg 10.700 vogelsoorten die ter wereld bestaan. Om een klein idee van zijn route te krijgen: hij begon zijn trip om middernacht 1 januari 2016 in Nederland, zodat hij zoveel mogelijk vogels uit onze contreien kon vastleggen. Op 2 januari vertrok hij naar de Verenigde Arabische Emiraten voor anderhalve dag. Daarna verbleef hij 5 dagen in Sri Lanka, 21 dagen in India, 7 dagen in Thailand, 14 dagen in Maleisië, en 10 dagen op de Filipijnen. En toen had hij nog tien maanden te gaan. Dwarshuis heeft in totaal 40 landen bezocht en is op alle continenten behalve Antarctica geweest.

Het houden van een zogenaamd Big Year, een jaar waarin je zoveel mogelijk vogels probeert te spotten, is een langgekoesterde droom van veel vogelaars, zo ook van Dwarshuis.

Hierover vertelt Arjan Dwarshuis op zondagmiddag 14 november in de De Groene Zwaan. Over zijn liefde voor vogels, de gevaren die deze dieren bedreigen en wat je zelf kunt doen om de vogelwereld te ontdekken en te beschermen. Dat is zijn missie: iedereen enthousiast maken om vogels te kijken. Bovendien zal Arjan zijn boek “Een bevlogen jaar” meebrengen en dat is voor 20 euro te koop. Je kunt het die middag ook door Arjan laten signeren.
(Foto’s: © Arjan Dwarshuis).

Omdat de situatie rond mogelijke beperkingen in onze zaalcapaciteit, als gevolg van COVID-19, blijft bestaan, houden wij tot vrijdagavond een aantal kaarten in reserve. Zodra wij uitverkocht zijn kunt u zich, via deze website, op de wachtlijst plaatsen. Indien wij meer plaatsen beschikbaar hebben, zullen wij u op volgorde van de aanmelding op de wachtlijst, benaderen. 

Tijd

14 november 2021, 15:30

Lokatie

De Groene Zwaan

Rechtestraat 12, De Rijp

Organisator

De Groene ZwaanIntiem theater en concertpodium Mobiel: +31644832537 info@degroenezwaan.nl

Coronaregels

Aanvullende regels QR-code vereist voor toegang. Kijk voor alle maatregelen bij Huisregels in het menu bovenaan de pagina.

Kaarten reserveren

Reserveren

Entree

15 euro (inclusief alle kosten)

Reserveren

Kaarten zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X
X
X
X