december, 2021

12dec15:30PostponedUitgesteldBanty HollerConcertIn verband met de toenemende Covid-besmettingen is De Groene Zwaan, tot nader order, gesloten voor evenementen.15:30 ReserverenEntree:5 euro (inclusief het eerste drankje gratis)

Details

Helaas moest Brand New Men afzeggen voor het festival. We hebben nu een alternatief geprogrammeerd: Banty Holler. Een duo uit Den Haag met veel eigen nummers en helemaal passend in het Americana weekend.

Banty Holler is een Americana duo bestaande uit Neile H. Coe op flat top & vocals en Gijsbert Diteweg op dobro & lap steel. Gijsbert is een veteraan uit de Rock and Roots-scene en een gitaarleraar uit Den Haag. Hij groeide op in het landelijke Westland en studeerde psychologie aan de Universiteit Leiden, maar ging all-in voor een muziekcarrière. Banty Holler is het geesteskind van Neile H. Coe III, die buiten Chicago opgroeide en naar Led Zeppelin en AC/DC luisterde. Later werd hij verliefd op muziek van Hank Williams, Muddy Waters en Chuck Berry. Hij kwam als jonge tiener naar Nederland en het was “adios basketball, hello skunk en Hertog Jan in Café Cremers” in Den Haag.

Banty Holler rommelt al een paar jaar in het roots-genre, waarbij zij raakvlakken hebben met Alt Country, Folk, Blues en Rockabilly. Half A Dozen (2016), Nothing Machine (2017), Tradition (2018) en Wired For Sound (2019) gingen vooraf aan nieuwe plaat Journeyman Songs. “Journeyman Songs gaat over alle weekendkrijgers, barbands en oude country- en blueszangers die rondspringen, een beetje versleten en wereldmoe, maar toch hun hart ophalen.” Dit thema is de rode draad door de nieuwe plaat van Banty Holler en plaatst het in een unieke thematische ruimte in het genre.

Is Banty Holler slechts een Journeyman of meer? Ze hebben wel een pure muzikale visie en missie: “We denken dat we te oud zijn om ambities van groot succes in de entertainmentbusiness te hebben. We streven ernaar om een ​​geweldige kleine barband te zijn die mensen op een bepaalde muzikale wijze kan raken. En blijven leren en groeien als muzikanten, technisch en spiritueel, daar gaat het ons om.” Wie weet heeft dit album doorbraakpotentieel, misschien zijn het toch geen “Journeymen?

Kom luisteren en kijken op 12 december en oordeel zelf. De entree is 5 euro, inclusief het eerste drankje gratis.

Er zijn losse kaarten te koop e

Helaas moest Brand New Men afzeggen voor het festival. We hebben nu een alternatief geprogrammeerd: Banty Holler. Een duo uit Den Haag met veel eigen nummers en helemaal passend in het Americana weekend.

Mede mogelijk gemaakt door:

Tijd

12 december 2021, 15:30

Lokatie

De Groene Zwaan

Rechtestraat 12, De Rijp

Organisator

De Groene ZwaanIntiem theater en concertpodium Mobiel: +31644832537 info@degroenezwaan.nl

Kaarten reserveren

Reserveren

Entree

5 euro (inclusief het eerste drankje gratis)

Reserveren

Prijs € 5,00

Hoeveel kaarten? -1 +

Totaal € 5,00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X
X
X
X