juni, 2021

18jun20:30UitverkochtDe ontdekking van de hemel: Lezing door Govert SchillingLezing20:30 ReserverenEntree:15 euro (inclusief alle kosten)

Details

Minicollege door Govert Schilling.

Govert Schilling (Meerkerk, 30 november 1956) is freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland, o.a. voor de VolkskrantEos magazineScienceNew Scientist, Sky & Telescope en BBC Sky at Night. Hij publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen, waarvan sommige zijn vertaald, o.a. in het Engels, Duits en Chinees. Regelmatig geeft hij op radio en tv toelichting op ontwikkelingen in de astronomie.

Govert Schilling geeft 18 juni, tijdens een minicollege, zijn kijk op de ontdekking van de hemel en de plaats van de mens daarin. Ook gaat hij in op hoe mensen ooit de sterrenhemel bekeken en welke rol astronomie heel lang in het dagelijks leven speelde. Daarnaast behandelt hij de ontwikkeling van het huidige beeld van het heelal.

Govert Schilling, een regelmatige gast bij De Wereld Draait Door, vermengt moeiteloos kleine en grote weetjes, geschiedenis, wetenschap en filosofie. Zijn toegankelijke publicaties en lezingen maken wetenschap bij het grote publiek bekend. Hij schrijft voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland over sterrenkunde en ruimteonderzoek. Govert is een bevlogen autodidact en was jarenlang actief in de jongerenwerkgroep (JWG) voor sterrenkunde. Tussen 1980 en 1987 was hij hoofdredacteur van Zenit, een magazine over sterrenkunde. Tot 1998 was hij programmaleider bij het Artis Planetarium in Amsterdam. Hij publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen. In 2007 is planetoïde (10986) naar hem Govert genoemd.

Na de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan Govert.

 

Tijd

18 juni 2021, 20:30

Lokatie

De Groene Zwaan

Rechtestraat 12, De Rijp

Organisator

De Groene ZwaanIntiem theater en concertpodium Mobiel: +31644832537 info@degroenezwaan.nl

Kaarten reserveren

Reserveren

Entree

15 euro (inclusief alle kosten)

3 thoughts on “De ontdekking van de hemel: Lezing door Govert Schilling”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up
Nieuwsbrief
Facebook
Facebook
Instagram
WhatsApp
X
X