juni, 2019

14jun20:30FilmcaféA Star is Born20:30 TagsFilmReserveren Entree: 5 euro (inclusief alle kosten)

Details

Amerika loopt weg met A Star is Born, de vierde versie van Hollywoods tranentrekker. De film kreeg zeven Oscarnominaties en won er één: voor de beste song  door Lady Gaga (Shallow). Hoofdrolspeler Stefani Germanotta, beter bekend als Lady Gaga, nam later wel wat afstand van haar rol.

Als zangeres Ally heeft ze zich in A Star is Born neergelegd bij een lullig baantje en obscuriteit: voor de lol galmt ze ’s avonds soms La Vie en Rose in een dragqueen-revue. Talent? Haar neus is te groot om door te breken, denkt Ally. Tot countryrocker Jackson Maine (Bradley Cooper) haar bij toeval ontdekt, moed inspreekt, lanceert en – pas daarna – bemint. Terwijl de jonge ster opkomt, dooft de oude uit in zijn drank- en drugsverslaving.

Zelf was Lady Gaga geen Ally, benadrukte ze tijdens het filmfestival van Venetië. Ze gaf nooit de moed op, geloofde altijd „voor honderd procent” in haar muziek, al werd ze misschien wel zo’n ‘shapeshifter’ uit onzekerheid over haar neus. Maar een man om zich aan op te trekken? Nergens voor nodig.

De reserve van Lady Gaga is begrijpelijk. Sinds zijn eerste versie in 1937 is de les van A Star is Born dat talent niet volstaat; een vrouw heeft een ervaren man nodig die deuren voor haar opent. Oorspronkelijk speelde het sprookje zich af in Hollywood, met een verlepte filmster en een ambitieuze serveerster. Gelukkig dat acteur-regisseur Bradley Cooper, net als Barbra Streisand in 1976, zijn remake situeert in de popmuziek. Een jaar na Weinstein en #MeToo was het als Hollywoodsprookje waarschijnlijk minder goed gevallen.

Tijd

14 juni 2019, 20:30

Lokatie

De Groene Zwaan

Rechtestraat 12, De Rijp

Organisator

De Groene Zwaaninfo@degroenezwaan.nl Rechtestraat 12, De Rijp

De Groene ZwaanRechtestraat 12, De Rijp

Kaarten reserveren

Reserveren

Entree

5 euro (inclusief alle kosten)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief
Facebook
Facebook
Instagram
X