augustus, 2019

30aug20:30Green BookFilmcafé20:30 TagsFilmReserveren Entree: 5 euro (inclusief alle kosten)

Details

Dit hartverwarmende, waargebeurde verhaal van de donkere pianist Don Shirley (Mahershala Ali) die in 1962 met zijn blanke lijfwacht (Viggo Mortensen) door het racistische zuiden van Amerika reist won drie Oscars waaronder de Oscar Beste Film.

Wanneer concertpianist Don Shirley in 1962 een lijfwacht en chauffeur zoekt voor zijn tournee door het racistische zuiden van Amerika, ontmoet hij Tony Lip. Deze Italiaans-Amerikaanse uitsmijter wil graag wat bijverdienen en dus gaan ze samen op reis door verschillende ‘blanke’ staten. Ze reizen aan de hand van een speciale reisgids (‘The Negro Motorist Green Book’) die hen informeert over plaatsen waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn.

Aanvankelijk is er nou niet bepaald chemie tussen de heren met tegengestelde persoonlijkheden. Tijdens hun reis worden ze echter niet alleen geconfronteerd met gevaar en racisme, maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen, moeten ze hun verschillen aan de kant zetten. Het wordt een onvergetelijke reis.

‘Green Book’ kreeg maar liefst vijf nominaties voor een Golden Globe en won uiteindelijk in de categorie Beste musical of comedy en ook Mahershala Ali mocht een award in zijn zak steken. ‘Green Book’ heeft de befaamde Oscar gewonnen voor Beste Film en Mahershala Ali won de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol.

 De Volkskrant: “Green Book is een hartverwarmende feelgoodfilm.”

VPRO Cinema: “Mortensen en Ali zijn samen geweldig”

Voorafgaande aan de film, kunt u eventueel genieten van een plateservice voor 15 euro bij restaurant De Reghter (tegenover De Groene Zwaan). U krijgt dan de dagmaaltijd, in het thema van de film. Indien u hiervan gebruik wilt maken, stuur dan even een mailtje naar info@degroenezwaan.nl.

Tijd

30 augustus 2019, 20:30

Lokatie

De Groene Zwaan

Rechtestraat 12, De Rijp

Organisator

De Groene Zwaaninfo@degroenezwaan.nl Rechtestraat 12, De Rijp

Kaarten reserveren

Reserveren

Entree

5 euro (inclusief alle kosten)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief
Facebook
Facebook
Instagram
X