De Groene Zwaan

Intiem theater en concertpodium in De Rijp (NH)

Hilin

Zaterdag02mar20:3020:30(GMT+01:00) Evenement is afgelopenCompletedHilinThe Bedroom SessionKaarten reserverenEntreeGratis

Reserveren

Je kunt nu niet meer reserveren

Kun je toch niet naar het evenement komen?Wijzig het aantal reserveringen

Details

Hilin, betekenis: Vogelnestje

Geluid is iets waar ze simpelweg niet zonder kon. Als jong meisje met Koerdische roots groeide ze op in Amsterdam. Ze zong zichzelf dagelijks in slaap met haar cassettes van Sesamstraat en Mozart. Het resulteerde in dat zij altijd meezong met alles en nooit stil kon zijn, tot ergernis van haar moeder op momenten.

Ze groeide op en haar liefde voor de bühne groeide. Ze begon met keyboard lessen op haar achtste en begon met zanglessen vanaf elf jaar. Toen ze 15 was, en klaar was met de middelbare school, werd zij geaccepteerd op twee muziekopleidingen waar ze zich vocaal verder ontwikkelde. Op haar twintigste speelde ze in een band waarmee ze door heel Nederland en plekken in Duitsland toerde. Met deze band deed ze voorprogramma’s van Rev. John Lee Hooker Jr., Gym Class Heroes, Sabrina Starke en Jett Rebel. Vooral John Lee Hooker was erg enthousiast over haar vocale skills en tot op de dag van vandaag hebben zij geregeld contact. De band ging in 2013 uit elkaar, waarna zij verder kon werken aan haar solo werk en begon haar pianospel te combineren met haar zang.

In 2018 heeft ze zich aangemeld voor de Amsterdamse songwriter competitie ‘Mooie Noten’. Ondanks dat het haar eerste solo performance was, bracht het haar tot aan de finale waardoor zij in Paradiso en het Vondelpark Openluchttheater mocht spelen. Hilin probeert elk optreden tot een unieke ervaring te maken, waardoor zij selectief is in de zalen waarin zij speelt. Dit om de kwaliteit van de muziek en de show te waarborgen.

Met haar nummers probeert ze je op een persoonlijke reis mee te nemen, bestaande uit eigen ervaringen en verhalen uit haar leven. Haar unieke en getrainde stem is geruststellend en variabel welke, in combinatie met de arrangementen op de piano, nooit saai zijn om naar te luisteren. Zo word Hilin vaak vergeleken met namen als: Lana Del Rey, Tori Amos, Amy Winehouse, Janis Joplin en Aretha Franklin. Toch weet ze keer op keer een warme wereld te creëren waar je je thuis mag voelen en meer en meer van wilt horen. Om dit in een woord te stoppen: Puurheid.

Eind 2020, midden in de pandemie, bracht zij haar debuutplaat “The Bedroom Session” uit om comfort en warmte te brengen tijdens de eenzame reis binnen in ons huis. Perfect passend bij haar naam ‘Vogelnestje’.

Lokatie

De Groene Zwaan

Rechtestraat 12, De Rijp

Other Events

Organisator

De Groene Zwaan

Intiem theater en concertpodium

Learn More

De Groene Zwaan

Get Directions

Kaarten reserveren

Kaarten reserveren

Entree

Gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *