oktober, 2019

25okt20:30HimalayaFilmcafé20:30 ReserverenEntree:5 euro (inclusief alle kosten)

Details

De verrassendste Oscarnominatie voor niet Engelstalige film ging in 2000 naar Nepal. Achter Caravan, de Nepalese inzending in deze categorie, bleek namelijk een Frans-Zwitserse coproductie schuil te gaan, die onder de titel Himalaya – L’enfance d’un chef eerder al de hoofdprijs en de publieksprijs van het festival van Gent gewonnen had.

De Franse fotograaf en reisfilmmaker Eric Valli nam in Dolpo, een afgelegen gebied in het Noord-Westen van Nepal, zijn speelfilmdebuut op. Himalaya is geheel Tibetaans gesproken en heeft als hoofdrolspelers voornamelijk jakherders, met wie de regisseur tijdens zijn langdurige verblijf in de regio vriendschap had gesloten.

De attractie van Valli’s film ligt in de opzienbarende beelden. Wie wil niet zien hoe een bergpad afbrokkelt en een jak en twee zakken zout in het ravijn tuimelen, of hoe de gieren boven een begraafplaats cirkelen? Het te verwachten succes van Himalaya bij het publiek, dat maar geen genoeg kan krijgen van de Tibet-romantiek, is dit keer meer verdiend dan bij menige onbeholpen zwijmelende voorganger.

Tijd

25 oktober 2019, 20:30

Lokatie

De Groene Zwaan

Rechtestraat 12, De Rijp

Organisator

De Groene ZwaanIntiem theater en concertpodium Mobiel: +31644832537 info@degroenezwaan.nl

De Groene ZwaanRechtestraat 12, De Rijp

Kaarten reserveren

Reserveren

Entree

5 euro (inclusief alle kosten)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X
X
X
X