De Groene Zwaan

Intiem theater en concertpodium in De Rijp (NH)

Julika Marijn speelt Etty Hillesum

zondag29mei20:3020:30(GMT+02:00) Evenement is al geweestGeannuleerdCompletedJulika Marijn speelt Etty HillesumMuziektheater, optie met theaterdinerWachtlijstEntree18 euro (inclusief alle kosten)

Details

Julika Marijn speelt dit seizoen Etty Hillesum. Sinds vorig jaar woont zij in ons dorp en is daarover heel enthousiast. Daarom speelt zij de afsluitende voorstelling in deze serie bij ons in De Groene Zwaan. Een buitenkans.

Ruim vijfenzeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog is het gedachtegoed van Etty Hillesum (1914-1943) nog altijd actueel. Haar indrukwekkende dagboeken en brieven- genadeloos eerlijk, poëtisch en vol zelfspot- spreken wereldwijd tot de verbeelding. Meer dan ooit vinden nieuwe generaties inspiratie in Etty’s zoektocht naar zichzelf en haar plek in een ontwrichte wereld. In Etty Hillesum – Dat onverwoestbare in mij wekt Julika Marijn de schrijfster tot leven. Zij deed dat al eerder in haar veelgeprezen voorstelling In duizend zoete armen. Bij herlezing van Hillesums werk werd Julika opnieuw geraakt door de manier waarop Etty omgaat met het lijden en hoe zij ondanks alles de schoonheid van het leven blijft zien. Met een hernieuwde blik richt Julika spelend en zingend een ontroerend monument op voor een krachtige vrouw die zelfs in de diepste duisternis een licht zag branden.

Credits:

Idee, spel, zang & script: Julika Marijn 
Regie & foto: Diederik van Vleuten 
Tekst: Julika Marijn, Etty Hillesum

Lokatie

De Groene Zwaan

Rechtestraat 12, De Rijp

Other Events

Organisator

De Groene Zwaan

Intiem theater en concertpodium

Learn More

De Groene Zwaan

Get Directions

Kaarten reserveren

Wachtlijst

Entree

18 euro (inclusief alle kosten)

Reserveren

Kaarten zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *