september, 2021

11sep20:00Michael PrinsConcert20:00 TagsConcertReserveren Entree: 17,50 euro (inclusief alle kosten)

Details

Michael Prins is sinds 2013 een gevestigde naam in de Nederlandse muziekscene en brak door met de hitsingle ‘Close To You’, afkomstig van zijn debuutalbum ‘Rivertown Fairytales’.

Tezamen met producer Reyn Ouwehand werkte hij vervolgens gestaag door aan zijn tweede studioalbum ‘A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours’, met daarop de succesvolle singles ‘Lost In Your Love’ en ‘Fear Not’, een duet met Carice van Houten. Wat bij Michael typeert zijn de teksten. Regelmatig schrijnend en vol van ironie. Beschouwend over wanhoop, oprechtheid, macht en onvermijdelijke valse beloftes.

Wat verschilt in de albums is de muzikale omlijsting. Waar ‘Rivertown Fairytales’ nagenoeg solo is, vormen lyrische piano ballads met grootse arrangementen voorzien van strijkers en blazers de basis voor het tweede album ‘A Dreamer’s Dream Is Forever To Be Yours’. Zijn laatste studioalbum ‘It’s Murder, Guilty of Killing Sweet Emotion”, afkomstig uit oktober 2017, is een typische bandplaat.

Op zijn nieuw aankomende album – release voorjaar 2022 – werkt Michael o.a. samen singer-songwriter Douwe Bob. Het is dit nieuwe werk, aangevuld met uiteraard de bekende liedjes en de hitsingles, die Prins tijdens zijn komende concerten ten gehore zal brengen.

Hiermee staat Michael Prins te allen tijde voor de typerende songwriting die we van hem zijn gewend, maar steeds in een andere muzikale vorm. Op deze manier weet hij zowel op zijn albums als tijdens zijn voorstellingen te blijven boeien. De stijl van zijn performance laat zien dat Prins kiest voor echtheid en authenticiteit op het podium.

Een ‘Must See’ voor de liefhebber…

De concerten worden met 1,5 meter afstand georganiseerd.

Het eerste concert begint om 16:00 uur in de zaal en het tweede optreden in de zaal om 20:00 uur. Er zijn alleen nog kaarten voor het concert van 20:00 uur.

Foto: Fotofloor

Tijd

11 september 2021, 20:00

Lokatie

De Groene Zwaan

Rechtestraat 12, De Rijp

Organisator

De Groene Zwaaninfo@degroenezwaan.nl Rechtestraat 12, De Rijp

Kaarten reserveren

Reserveren

Entree

17,50 euro (inclusief alle kosten)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief
Facebook
Facebook
Instagram
X