oktober, 2020

18okt15:0017:00Middag voor kinderen met Arend van DamKinderboekenweekAls gevolg van de nieuwste coronarestricties, uitgesteld.15:00 - 17:00 ReserverenEntree:5 euro (inclusief limonade)

Details

Als gevolg van de laatste coronarestricties, die ook voor kinderen gelden, moeten we dit evenement helaas uitstellen.

De Groene Zwaan in De Rijp organiseert in samenwerking met de scholen De Balein en De Tweemaster een spannende en educatieve middag voor kinderen. Op zondag 18 oktober komt Arend van Dam, de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk 2020 naar de Groene Zwaan. Op de Balein en de Tweemaster wordt in  de groepen 4-8 het boek van Arend van Dam uitgebreid besproken. Op 18 oktober krijgen de kinderen vervolgens de kans om deze schrijver in het echt te ontmoeten! Arend van Dam komt in de Groene Zwaan zelf vertellen over zijn boek. Hoe schrijf je een boek? Hoe bedenk je een onderwerp? Hoe maak je een verhaal spannend? Kortom, de kinderen kunnen hem het hemd van het lijf vragen. Bovendien is boekhandel Stumpel aanwezig om te zorgen dat de kinderen zijn boeken kunnen kopen en laten signeren door de schrijver.

Het thema van deze Kinderboekenweek staat in het teken van geschiedenis. Kom van alles te weten over ridders, de oorlogstijd of de oudheid en verplaats jezelf per boek als een tijdmachine terug in het verleden!  Arend van Dam is onder andere bekend van zijn boek  ‘De reis van  Syntax Bosselman’, verhalen over de slavernij  en  ‘De bromvliegzwaan’ en andere verhalen over onze taal, waarmee hij verschillende prijzen won.

Zelf thuis ook het Kinderboekenweekgeschenk lezen? Het Kinderboekenweekgeschenk krijgt u vanaf 30 september cadeau van uw boekhandelaar bij aankoop van €12,50 aan kinderboeken.

De middag is speciaal bedoeld voor kinderen. Ouders worden alleen toegelaten als er plaats beschikbaar is. Dit is in verband met de corona maatregelen. De boekverkoop vindt plaats in de theekamer, een aparte ruimte. Daar kunnen ouders eventueel boeken kopen van boekhandel Stumpel.

 

Tijd

18 oktober 2020, 15:00 - 18 oktober 2020, 17:00

Lokatie

De Groene Zwaan

Rechtestraat 12, De Rijp

Organisator

De Groene ZwaanIntiem theater en concertpodium Mobiel: +31644832537 info@degroenezwaan.nl

Kaarten reserveren

Reserveren

Entree

5 euro (inclusief limonade)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up
Nieuwsbrief
Facebook
Facebook
Instagram
WhatsApp
X
X