De Groene Zwaan

Intiem theater en concertpodium in De Rijp (NH)

Roes & Ruth Elings (Geannuleerd)

Vrijdag04nov20:3020:30(GMT+01:00) Evenement is al geweestCompletedRoes & Ruth Elings (Geannuleerd)Theater, optie met theaterdinerEntree12,50 euro (inclusief alle kosten)

Details

Deze voorstelling is geannuleerd.

Een dubbele voorstelling, met Roes en Ruth Elings.

Roes zijn Judith Oosterwijk en Sophie Laurence.

Judith Oosterwijk is theatermaker, studeert dit jaar af en werkt met jongeren als dramatherapeut. Daarnaast is ze jazzzangeres, dichter en columnist voor Het Lief Dagboek. Ze is geboren met een groot gevoel voor drama en dat lees je terug. Of zie je op de planken, want ook het theater is haar niet onbekend. Judith is de avontuurlijke, ze blijft je verrassen en haar hoofd zit eindeloos vol ideeën. Laat je verblinden door haar lange rode haren, grote glimlach en haar sprankelende teksten en laat je betoveren door haar zangstem.

Schrijver, theater- en programmamaker, zo kun je Sophie Laurence het best omschreven, als je haar al in een hokje wilt steken. Samen met Mercedes Coco staat ze aan het roer van Het Lief Dagboek. Ze maakt programma’s voor De Mus Amsterdam in het Torpedo Theater en publiceert opinie, verhalen en gedichten. Sophie beheert de social media voor onder andere The Tambles en is naast dat ze samen met Judith artistiek leider is, ook de zakelijk leider van Theaterduo Roes.

Roes speelt de voorstelling: We zullen wel zien waar we terecht komen.

In 1861 reisde Alexine Tinne als eerste vrouwelijke ontdekkingsreiziger door de Sahara. Op die reis stuit ze op existentiële thema’s, controverses en wordt ze meer dan ooit geconfronteerd met haar verleden. Ondanks dat de wereld er destijds nog volledig anders uitzag en ze zich bijvoorbeeld verwonderde over de eerste soepen in blik, zijn de thema’s waarop ze stuit verrassend actueel. Want, kun je verantwoordelijk worden gehouden voor de daden van je voorouders? En kun je het ooit goed doen? Kwesties die niet aan tijd gebonden zijn.

Ruth Elings

Ruth Elings werd in 1995 geboren in een heel klein dorpje midden in de Betuwe. Al dromend over een toekomst in de grote stad begon daar haar liefde voor muziek. Nu woont ze in die grote stad, is net afgestudeerd aan het conservatorium van Utrecht en staat ze aan het begin van een heel nieuw avontuur: Haar eigen liedjesprogramma’s maken. Tijdens haar conservatoriumstudie is Ruth begonnen met het schrijven van haar Nederlandstalige repertoire en niet zonder succes. Haar zelfgeschreven eindexamenprogramma ‘Randwijk’ werd beloond met een 9.

Ruth speelt haar voorstelling “Tobben”.

Met voorbeelden als Annie M.G. Schmidt, Wim Sonneveld en Yentl en de Boer combineert Ruth haar muzikaliteit met scherpe en grappige teksten. Haar ietwat wereldvreemdheid zorgt voor een frisse blik op onze manier van leven, de karakters die rondlopen op deze wereld en natuurlijk de wereld zelf. Ruth is in haar onschuld ontwapenend en laat haar publiek tijdens haar voorstelling lachen en soms een beetje huilen, maar ze zorgt er altijd voor dat je met een fijn en gelukkig gevoel het theater verlaat.

Lokatie

De Groene Zwaan

Rechtestraat 12, De Rijp

Other Events

Organisator

De Groene Zwaan

Intiem theater en concertpodium

Learn More

De Groene Zwaan

Get Directions

Entree

12,50 euro (inclusief alle kosten)

Reserveren

Kaarten zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *