oktober, 2019

11okt20:30UitverkochtTry-out: Roberto Jacketti & the ScootersConcert20:30 UitverkochtEntree:12,50 euro (inclusief alle kosten) in de voorverkoop. 15 euro aan de deur.

Details

Heeft deze band nog een verdere introductie nodig? Roberto Jacketti & the Scooters treden nog af en toe op en in de voorbereiding van hun minitour in oktober spelen zij een try-out in De Groene Zwaan. Op 11 oktober kun je erbij zijn. Een bijzondere try-out op een bijzondere locatie in intieme sfeer. We hebben ruimte voor 100 liefhebbers.

Roberto Jacketti & the Scooters werd in 1980 opgericht door middelbaar scholier Robbert Jak en drie medescholieren. Dit waren gitarist Erik van der Hoffbassist Rob Blanchemanche en drummer Jeroen Booy. Kort daarna kwam ook gitarist en toetsenist Bart Corver bij de groep. Aanvankelijk speelde de groep alleen skacovers. Daarom werd ten slotte saxofonist Barend Middelhoff bij de groep gehaald. De naam Roberto Jacketti is een speels veritaliaanste naam van toetsenist Robbert Jak. Deze bijnaam kreeg hij, omdat hij vaak in Italië kwam. The Scooters werd als groepnaam gekozen, omdat de scooter een zeer populair vervoermiddel is in Italiaanse steden. Jak verliet de groep na een tijdje weer voordat de band bekend werd bij het grote publiek, maar de groepsnaam werd gehouden.

In 1983 werd de groep ontdekt door Dolly Dot Angela Groothuizen. Jaap Booy, de vader van drummer Jeroen Booy, was de vaste chauffeur van de limousine van de Dolly Dots en liet tijdens een rit Groothuizen een demo van het bandje van zijn zoon horen. Groothuizen was enthousiast over de groep en via haar leerden ze de gitarist van Spargo Ruud Mulder kennen, die hun vaste producer werd. 

Erik van der Hoff heeft een belangrijke rol gespeeld bij de restauratie van De Groene Zwaan. Hij introduceerde het filmpje voor de kick-off van de zo succesvolle crowdfunding. Drummer Jeroen Booy is een vaste gast in De Groene Zwaan met het jaarlijkse optreden van zijn Rockschool.

Voorafgaand aan dit concert kunt u voor een speciaal diner reserveren in het restaurant tegenover De Groene Zwaan: De Reghter. Voor 25 euro krijgt u een driegangendiner (exclusief drankjes). U kunt het diner reserveren via deze website. Het restaurant zorgt ervoor dat u voor aanvang van het concert in De Groene Zwaan bent.

Tijd

11 oktober 2019, 20:30

Lokatie

De Groene Zwaan

Rechtestraat 12, De Rijp

Organisator

De Groene ZwaanIntiem theater en concertpodium Mobiel: +31644832537 info@degroenezwaan.nl

De Groene ZwaanRechtestraat 12, De Rijp

Kaarten reserveren

Uitverkocht

Entree

12,50 euro (inclusief alle kosten) in de voorverkoop. 15 euro aan de deur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up
Nieuwsbrief
Facebook
Facebook
Instagram
WhatsApp
X
X