Theaterdiners

Bij veel van de voorstellingen van De Groene Zwaan in het nieuwe seizoen kun je nu vooraf een theaterdiner bij restaurant “Bij Ernst” of restaurant “De Reghter” meebestellen. Goed en gezellig eten tegen een speciale aangename prijs, zekerheid dat er een tafeltje voor je is, en gegarandeerd op tijd voor de voorstelling in De Groene Zwaan.  Als je bij de evenementen op onze website of op onze Facebook-pagina kijkt vind je alle informatie over wat je mag verwachten en hoe je, tegelijk met je ticket voor de voorstelling, ook een theaterdiner bestelt.

 

Live op Zondag

De Groene Zwaan start in september met maandelijkse optredens op de vierde zondag van de maand: Live op Zondag. Vanaf 15:00 uur is er telkens een live optreden. Lokaal talent, talent uit de regio en wie weet wat we nog meer in petto hebben. Van Blues, tot rock en van soul tot pop. De eerste keer is op zondag 22 september. En het leuke is: de toegang is gratis.

Workshop Jeroen Booy in de Zwaan

Jeroen Booy heeft al meerdere keren een optreden verzorgd met zijn Rockschool in De Groene Zwaan. Zowel met jongeren als met senioren. Telkens was dat een groot succes. Het is nu tijd voor een volgende fase in onze samenwerking.

Dit najaar zal Jeroen Booy (bekend van o.a. The Scene en Roberto Jacketti & the Scooters) een workshop “spelen in een Rockband” verzorgen in De Groene Zwaan. Op 8 avonden krijg je de gelegenheid om in een band te spelen en studeer je, onder leiding van Jeroen, nummers in. Iedereen die een instrument bespeelt of zingt (beginner of gevorderd) en wel eens in een band zou willen spelen, kan deelnemen. Hoe leuk is dat!  Aan het eind worden er nog drie optredens geregeld in de regio, zodat je het geleerde aan iedereen kan laten horen en zien. Het blijkt een ijzersterke formule te zijn, dus twijfel niet en laat je horen!

Als je informatie wilt hebben over deze cursus kun je kijken op Facebook op de pagina van Jeroen Booy Rockschool. Je kunt ook een mailtje sturen naar info@jeroenbooy.nl voor meer informatie.

Leesvoorstellingen Sara Kroos

Op donderdagavond 15 en vrijdagavond 16 juni geeft Sara Kroos twee leesvoorstellingen van haar gloednieuwe theatershow ‘Zonder verdoving’ in De Groene Zwaan. Een unieke kans om Sara van zo dichtbij te zien en de nieuwe show in de meest prille vorm al mee te maken voordat ze er later dit jaar de grote theaters mee in gaat. Reserveer op tijd! Aanvang beide dagen om 20.30 uur, entree 12,50 Euro.

Foto: Rogier Veldman

Monique Klemann met band

Zaterdag 25 maart in De Groene Zwaan: Monique Klemann. Laidback, jazzy live muziek van absolute topklasse. Aanvang 21.00, entree 12,50 Euro.

Matthäus Passion in De Zwaan

Voor het eerst in De Rijp: de Mini Matthäus, Bach’s Matthäus Passion in een intieme, solistische versie van anderhalf uur, maar met alle donder en bliksem en tranen, en natuurlijk met het Erbarme dich en het mooie slotkoor. Komt u ook om de passie mee te beleven? Van harte welkom in De Groene Zwaan op zondag 19 maart.

Het is de muziek van het prille voorjaar, de muziek van de passietijd: de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Even aangrijpende als prachtige muziek, die snel weer overal in het land zal klinken en nu al naar De Rijp komt. In het intieme cultureel centrum De Groene Zwaan zal het Mini Matthäusensemble haar eigen solistische versie van Bach’s Matthäus Passion laten horen, een sterk verkorte versie van anderhalf uur, waar toch geen van de bekende delen in ontbreekt en waarin de nadruk ligt op de harmonie tussen de stemmen. Voor kenners en liefhebbers, voor iedereen die niet zo lang wil zitten of voor een vriendelijke prijs wel eens kennis wil maken met Bach’s meesterwerk. Er is koffie, er zijn drankjes, er is een informatief programmaboekje. Het Mini Matthäusensemble en De Groene Zwaan zien u graag op 19 maart om de passie van dichtbij mee te beleven. Welkom!

Het Mini Matthäusensemble bestaat uit:
Henk Westland en Roelof Polinder, tenor
Marjoke Kager, alt
Gerben van der Werf, countertenor
Hesther Oor en Paulien van der Werff, sopraan
Arjan Man en Ardaan Dercksen, bas
Jantine Strik, cantus firmus
Bas Groenewoud, klavier

Wanneer: zondag 19 maart 2017
Waar: De Groene Zwaan, Rechtestraat 12, De Rijp
Tijd: 15:30 uur

Kaarten kan je hier reserveren.

Jeroen Booy’s Rockschool met 2 optredens naar De Rijp

Jeroen Booy komt uit de Zaanstreek, bekend in het popcircuit als drummer bij onder andere bij The Scene, Roberto Jacketti en de Scooters, Manuela Kemp en vele anderen. Naast deze bands geeft Jeroen muziekles en workshops, drums, gitaar en basgitaar aan kinderen en volwassenen van alle leeftijden.

Op 18 maart komt zijn Jongeren Rockschool een optreden verzorgen in De Groene Zwaan en op 27 mei komt de senioren Rockschool naar het “Paradiso van de polder” voor een optreden. Je kunt hier reserveren voor 18 maart.

Monique Klemann en Band in De Groene Zwaan

Een uniek optreden van Monique Klemann en haar band in de intieme setting van de voormalige Lutherse Kerk van De Rijp.

Monique Klemann is al een groot deel van haar leven een geziene artiest in Nederland. Ze scoorde platina albums, hits en deed grote Europese tours, maar ook na de gloriedagen met Loïs Lane heeft haar muzikale ontwikkeling nooit stilgestaan. Met ‘Coool’ heeft Monique een artistiek hoogtepunt bereikt.

Na haar succesvolle carrière in de popmuziek ging Monique solo verder met als eerste album ‘On Patrol’, dat in 2007 verscheen. De jazzy sound van het album oogstte veel bewondering bij de pers en gaf haar het vertrouwen zich te blijven richten op haar eigen carrière.

Dit jaar diende de gelegenheid zich aan om nieuw materiaal op te nemen. Met zijn lome en jazzy feel roept het mini-album ‘Coool’ een zomers gevoel op dat niet alleen past bij zonnige dagen, maar ook warmte brengt in donkere dagen. Deze songs zijn een mooi voorproefje van wat Monique Klemann op haar nieuwe album in petto heeft voor ons; ze heeft zelden beter geklonken dan op deze opnamen.

Meer dan ooit ook spreekt er rust en gemak uit deze songs. Ditmaal heeft ze haar hart laten spreken en zijn de verwachtingen van het publiek niet leidend geweest. “Met Loïs Lane voelden we altijd de druk om met onze tijd mee te gaan, maar solo voel ik me vrij om op mijn intuïtie te vertrouwen en stijlen van de 50’s tot nu met elkaar te mengen.”

Haar samenwerking met songwriters als Arrien Molema (Room Eleven) en echtgenoot Jeroen den Hengst (Loïs Lane, Birgit Schuurman, Beatrice van der Poel) leidde in 2016 tot een oogst aan nieuwe songs die deze opnamen tot gevolg hadden.

Moniques ontdekking Coco Zhao, de eerste èchte Chinese jazz-crooner, die in eigen land grote bekendheid geniet onder de Chinese jazz-liefhebbers, voelde zich zeer vereerd om met haar het duet ‘Coool’ op te nemen. Niet alleen voor het Nederlandse publiek is hier sprake van een unieke samenwerking, ook in China wordt uitgekeken naar de release van het nummer, dat voor de gelegenheid ook in het Chinees is vertaald door Coco. In China zal ‘Coool’ op het JZ-label in Shanghai verschijnen.

Wanneer we in de toekomst kijken, kunnen we naast het album van Monique ook uitkijken naar een tournee door de Benelux en het verschijnen van een album in China waarop meerdere duetten met Coco zullen staan en een selectie van hun beste werk..

In Nederland verschijnt ‘Coool’ bij Zip Records (San Francisco/ Amsterdam). Naast Monique Klemann tekende eigenaar Art Herman oa Sabrina Starke, Jelka van Houten, Birgit Schuurman en Defunkt. De ruimtelijke, romantische sound kwam tot stand onderleiding van producers Sven Figee en Roland Dirkse, die gereputeerde muzikanten als Joost Kroon (drums) en Jeroen Vierdag (bas) inhuurden voor de optimale groove.

Recent nam ze samen met Sjors van der Panne, ook nog een Nederlandstalig nummer op, Pastorale, een ode aan Ramses Shaffy en Liesbeth List.

Aanvang 21:00 uur en kaarten kosten 12,50 euro. Reserveren kan hier.

 

Wij ondersteunen 3FM Serious Request

Ook dit jaar ondersteunt De Groene Zwaan de 3FM actie Serious Request. Op 17 december treden diverse artiesten belangeloos op tijdens ons Serious Café, dat we dit jaar voor de derde achtereenvolgende keer organiseren. De toegang is gratis, maar we stellen het zeer op prijs als je een vrijwillige bijdrage achterlaat, die we vervolgens doneren aan de landelijke actie van 3FM.

3FM Serious Request 2016 vraagt aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie.

We beginnen op 17 december om 16:00 uur met ons middagprogramma. In de avond hebben we nog een aantal bands die gratis zullen optreden. De voorlopige line-up is als volgt:

Josien de Vries

Fatima Haring

Renee Spijker

Rose Marin

Lowell’s Guards

The Railroad Crossing Blues Band

De volledige timetable maken we later bekend.

Dubbel concert Dandelion/Alex Hedley

Er zit muziek in Volendam: The Cats, BZN, Jan Smit, Nick en Simon, de 3 J’s. Maar die bedoelen we dus niet. We bedoelen de ‘andere’ Volendamse muziek. In dit geval van de jonge band Dandelion. Misschien op het punt van doorbreken met een prachtig album (Muziekkrant Oor: “Zelden viel je vaker van de ene aangename muzikale verrassing in de andere”) en een najaarstour waarbij ook De Groene Zwaan wordt aangedaan. Country-funk met zang geinspireerd door Crosby, Stills & Nash. Een dubbel-concert met singer-songwriter Alex Hedley uit de UK, die beinvloed is door Nick Drake, Jeff Buckley en Pink Floyd. In samenwerking met King Forward Records.

Zondag 20 november, 15.30, entree 8 Euro. Je kunt hier tickets reserveren. Ben je onger dan 21 jaar? Dan mag je gratis naar binnen!. Reserveer, om teleurstellingen te voorkomen, wel even via de site.