Theaterdiners

Bij veel van de voorstellingen van De Groene Zwaan in het nieuwe seizoen kun je nu vooraf een theaterdiner bij restaurant “Bij Ernst” of restaurant “De Reghter” meebestellen. Goed en gezellig eten tegen een speciale aangename prijs, zekerheid dat er een tafeltje voor je is, en gegarandeerd op tijd voor de voorstelling in De Groene Zwaan.  Als je bij de evenementen op onze website of op onze Facebook-pagina kijkt vind je alle informatie over wat je mag verwachten en hoe je, tegelijk met je ticket voor de voorstelling, ook een theaterdiner bestelt.

 

Paul Verhoeven’s Elle op het filmdoek van De Groene Zwaan

Elle, Paul Verhoeven’s  eerste film in tien jaar tijd, met steractrice Isabelle Huppert in de hoofdrol, won de Golden Globe voor beste buitenlandse film in het afgelopen jaar. Huppert ontving bovendien de prijs voor beste actrice in de film en is nu genomineerd voor een Oscar. Huppert speelt Michèle, een vijftiger die leiding geeft aan een hip videogamebedrijf, doorgaans een vrouwonvriendelijke industrie. Maar Michèle is sterk en onafhankelijk, zowel zakelijk als privé rechtdoorzee met veel gevoel voor ironie. Wanneer ze thuis door een gemaskerde onbekende wordt aangevallen en verkracht, doet ze geen aangifte bij de politie. Ze gaat zelf achter de dader aan en belandt al snel in een spannend kat-en-muis-spel dat volledig uit de hand loopt. Elle wordt getoond op 17 februari as om 20:30 uur en de entree bedraagt € 5,-

Eight days a week in het Filmcafé

Na hun legendarische Amerikaanse debuut in ‘The Ed Sullivan Show’ in 1964, lieten zij de gehele U.S. in verbijstering achter en de naweeën van dit optreden werden in de gehele wereld gevoeld.

Met hun albums en tv-optredens, veranderden zij voor eeuwig de muziek- en popcultuur. Hun uitzonderlijke vakmanschap en charisma maakten hen tevens tot één van de grootste live acts aller tijden. In The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years, gaat de Oscar winnende regisseur Ron Howard (A Beautiful Mind, Apollo 13) op ontdekkingsreis naar de live-optredens van de groep.

20 januari bij ons te zien om 20:30 uur. Entree 5 euro en kaarten zijn hier te reserveren.

Brian Hirman te gast bij koppie

Brian Hirman uit Noordeinde is op 8 april de tafelgast bij de volgende editie van ‘Koppie aan de Keukentafel’. Hoe lukt het hem om niet alleen top-ondernemer te zijn, maar ook fanatiek sportcoach en bovendien een echte familie-man? En hoe is het om met Surinaamse/Amsterdamse roots te wonen in het pittoreske Noordeinde? We maken kennis met een man met vele gezichten…

Geïnspireerd op het t.v.-programma ‘Zomergasten’ wordt Brian aan de keukentafel geïnterviewd, aan de hand van door hem persoonlijk geselecteerde filmbeelden. Dat kunnen fragmenten zijn van videoclips, interviews, nieuwsitems, sport- of kunst … alles kan!

Als afsluiter vertonen we, volgens Brian,  ‘de speelfilm die iedereen gezien zou moeten hebben’.

De zaal gaat om 19:30 uur open en het interview begint om 20:00 uur. De film begint om ongeveer 21:15 uur.Reserveren wordt aangeraden via deze link.

 

José Ligthart gast in Koppie aan de keukentafel

In haar eigen praktijk ‘Centrum Licht Hart’ werkt ze als helende reis-therapeut en healer, dat is zoals ze zelf zegt allesomvattend voor wat ze doet.
José Ligthart uit de Rijp is de tafelgast bij de volgende editie van ‘Koppie aan de Keukentafel’. Een mooi mens dat met beide benen op de grond staat, ondanks of misschien juist dankzij haar werk. Op 5 februari om 20:00 uur start de avond vol verrassingen. Kijk hier voor meer informatie en om kaarten te reserveren.

Hapje eten en film toe

Op zaterdag 23 januari draait De Groene Zwaan de film “While we’re young”. De film is te combineren met een betaalbare pasta (van Gusto) of barmaaltijd (van restaurant de Reghter).

Het eetcafé is open van 18.30 uur tot 20.00 uur. Meer informatie vindt u hier.

Amy op herhaling

Op speciaal verzoek, vertonen wij de documentaire Amy nogmaals in De Groene Zwaan. Op zaterdag 13 februari is je kans. De aanvang is 20:30 uur en de entree is 5 euro. Je kunt hier kaarten reserveren.

Amy “aangrijpend”

Gisteren in een volle zaal naar Amy gekeken. Een integer gemaakt documentaire, waarin duidelijk wordt dat, als je de verkeerde mensen om je heen hebt, je de vernieling in kan worden geholpen. Natuurlijk, Amy was daar zelf ook debet aan, maar de film liet het beeld achter dat de commercie nietsontziend is. Ze wilde niet optreden voor duizenden in stadions en arena’s, maar ze moest. Het beeld van Amy op het podium in Servië spreekt boekdelen. Het gaat door merg en been. Wat overblijft is toch de stem van Amy; een oude ziel in een jong lichaam. Haar muziek blijft aangrijpend en ontroerend, net als de documentaire.

Binnenkort: “Amy” de documentaire

Op 29 december wordt de documentaire “Amy” vertoond in De Groene Zwaan. Aanvang 20:30 uur. Entree 5 euro.

Regisseur Asif Kapadia schetst in de film een beeld van het leven van de zangeres, die in 2011 op 27-jarige leeftijd overleed aan een overdosis drank. Aan de hand van beelden van interviews, concerten en journaals en interviews met haar familie, vrienden en kennissen probeert Kapadia te achterhalen waar het mis ging.

De documentaire beleefde in mei zijn wereldpremière op het festival van Cannes en trekt sindsdien ook in andere landen volle zalen. De film leidde tot enige controverse toen de vader van Winehouse de uitbreng wilde dwarsbomen. Mitch Winehouse is ongelukkig met het beeld dat in de film van hem wordt geschetst.

Klik hier om direct kaarten te reserveren.