Carnaval!

Oeteldonk – Van onze Brabantse verslaggever – Op zaterdag 25 februari wordt het carnavalsfeest naar De Groene Zwaan in De Rijp gehaald. De verontwaardiging in Brabant is dan ook groot. Naar het schijnt staat vanaf 21:00 DJ RQ-Rumble aan de draaitafels om de feestsfeer luister bij te zetten en verzoekjes aan te nemen. Er gaan sterke geruchten dat er vanuit Den Bosch een doos Bossche Bollen wordt ingevlogen om als prijs te dienen voor degene die het beste verkleed op het carnavalsfeest verschijnt. Onze bronnen laten ook weten dat bij aankomst het eerste drankje al klaar staat voor iedere bezoeker! Wij hebben Prins Carnaval om een reactie gevraagd en hij laat weten dit niet lichtelijk op te nemen. De Prins geeft aan dat het feest groots gevierd zal moeten worden. De Groene Zwaan laat in een reactie weten hier rekening mee te houden.

Entree 7 euro en het eerste drankje is gratis. Toegang vanaf 18 jaar.

Een traditie hersteld

De Groene Zwaan is dit jaar weer open op Oudjaarsavond. Een oude traditie is daarmee in ere hersteld. De avond start om 22:00 uur met diverse DJ’s, waaronder Bossey. Die kennen we van de laatste kermis, waarbij hij iedereen verraste met zijn talent om een swingende set neer te zetten. En, de toegang is uiteraard gratis.

Swansation White uitgesteld

Wij hebben helaas moeten besluiten om Swansation White, om organisatorische redenen, uit te stellen. We komen zo spoedig mogelijk met een nieuwe datum. Sorry voor het ongemak.

Van Buiten vervangt Steal op de kermis

Door omstandigheden moest de band Steal, die geprogrammeerde stond voor de kermis op 17 september, helaas afzeggen. De Groene Zwaan heeft een goede vervanger gevonden in de band Van Buiten. Deze vijfmans formatie staat garant voor een avond feest, meezingen, dansen en uit je dak gaan. De avond begint om 21:00 uur en de entree is 5 euro. Kaarten zijn alleen aan de deur verkrijgbaar.

Een avondje voor de dames

Op zaterdag 29 oktober is De Groene Zwaan in De Rijp het domein van de vrouwen. Het thema van het feest is ‘ Cocktail’.

De dresscode is Cocktail, lekker glamourous dus. Je kunt vijf verschillende cocktails proeven met bijpassende hapjes, kennismaken met heerlijke nieuwe geuren en advies krijgen over make-up. Sexclusivity laat haar spannende producten zien en er is een limbo-danswedstrijd. Je kunt uiteraard dansen op en luisteren naar lekkere muziek, verzorgd door de vrouwelijke DJ RQ­-Rumble . En dan is er nog een loterij met leuke prijzen en na afloop krijg je een goodybag mee naar huis. Entree 25 Euro, inclusief hapjes en cocktails.

Kleed je feestelijk aan en kom. Aanvang: 20:30 uur. Je kunt kaarten hier reserveren tot 22 oktober of via info@degroenezwaan.nl.

De avond is alleen voor dames toegankelijk!

Baszooka & friends op de kermis

De Groene Zwaan heeft een nieuw concept: RESIDENTS’ HOUSE

Het idee is erg simpel: DJ’s die in het verleden regelmatig in de Groene Zwaan hebben gedraaid (Resident DJ), krijgen de gelegenheid om een hele avond te vullen met hun muziek. Zij kunnen b.v. andere DJ’s uitnodigen of muzikanten, MC’s, zangeressen, acts verzin het maar. Er is maar één regel: de RESIDENT DJ moet wel zelf een groot deel van de avond zijn muziek draaien.

De eerste keer was dat op zaterdag 23 april en Roderik Flohil beet het spits af. De volgende editie is tijdens de kermis van 2016 en dan is DJ Baszooka aan de beurt. Hij heeft één van zijn grote helden uitgenodigd, jullie wel bekend, Eric de Man. En ook iemand van de nieuwe generatie, pass the music on, en dat is niemand minder dan DJ Bossey uit De Rijp. Daarmee nemen we dit jaar ook afscheid van de befaamde ‘Oud Hollandsche Acid House Classics Parties’ maar de sfeer en muziek zal er zeker niet minder om zijn en het feest al helemaal niet als jullie gewoon met z’n allen komen rocken!

Zie jullie dan! We hebben er nu al zin in.

Kaarten zijn alleen aan de deur verkrijgbaar en kosten 10 euro.

Residents’ House

De Groene Zwaan introduceert een nieuw concept met House avonden: Residents’ House “All night long”. Het idee is erg simpel: Dj’s die in het verleden regelmatig in de Zwaan hebben gedraaid (Resident DJ), krijgen de gelegenheid om de hele avond te vullen met hun muziek. Zij mogen b.v. andere Dj’s uitnodigen. Er is maar één regel: de Resident DJ moet zelf een groot deel van de avond zelf draaien. All night long!

De eerste keer is dat op zaterdag 23 april en Roderik Flohil bijt het spits af. Roderik gaat de hele avond “back to back” draaien met een vriend van hem, Mitchell van de Luur (Mitch).

Roderik Flohil zit al jaren in de “scene” en heeft diverse tracks uitgebracht op Bla Bla, Kultivaterecordings, Phat Elephant, Tuxedorecords en Kandukamusic. Hij heeft o.a. gedraaid op Bla Bla Events Rockit, Mr. Strubnitz And PhantElephant Indigo, Labyrinth en Rotzooii. In het verleden was Roderik ook een regelmatige host van de House of House evenementen in De Groene Zwaan. Nu komt hij, na een pauze van 5 jaar en samen met zijn protegé Mitch (TWSTd), terug met een set op vinyl in zijn “homebase”. Roderik en Mitch werken al drie jaar in de studio samen met de productie van tracks en zijn helemaal klaar om de avond te vullen met een vijf uur durende vinyl set.

Mitchell van de Luur, oftewel Mitch, groeide op in Purmerend. Hij raakte al op jonge leeftijd in aanraking met housemusic. Als 7 jarige op Beachpop in Bloemendaal waar zijn vader toen al het een en ander organiseerde. Hij raakte in de loop der jaren meer en meer geïnteresseerd in muziek en vooral om zelf te leren draaien. Minimale house heeft zijn voorkeur.

De avond begint om 21:00 uur en de entree is 5 euro.