Theatergroep De Rijp

Vanaf 11 maart start er een kindertheatergroep van Artiance in De Groene Zwaan. Het kindertheater is bedoeld voor kinderen tussen 8 en 12 jaar en richt zich dit keer op 75 jaar Bevrijding. De voorstelling zal zowel in De Groene Zwaan worden gegeven als ook in de theaterzaal van Artiance in Alkmaar. Gaaf dat we dit in De Rijp kunnen doen. Inschrijven kan via de website van Artiance of klik gewoon hier.

Seizoen 2019-2020

De komende week kondigt De Groene Zwaan elke dag een nieuw evenement aan dat is geprogrammeerd voor het seizoen 2019-2020. Vandaag is begonnen met de aankondiging van het concert van Tangarine op 11 januari 2020. Naast de reeds geprogrammeerde evenementen, komen er diverse concerten, cabaretvoorstellingen, theatervoorstellingen, lezingen en andere evenementen bij. En dat is naast de maandelijkse Filmcafé’s en andere regulier terugkerende activiteiten, zoals die standaard worden geprogrammeerd. Het seizoen 2019-2020 belooft gevarieerd en spannend te worden. En naast de aankondigingen van de komende dagen, zit er nog meer in het vat. Die evenementen zijn nog niet bevestigd, en die worden zodra dat kan, via de website, Facebook en Instagram bekend gemaakt.

Theo Maassen heel snel uitverkocht

Nu het stof een beetje is neergedaald, na de run op de kaarten van Theo Maassen, willen we even uitleggen waarom de kaarten zo snel waren uitverkocht.

Onze zaal is natuurlijk klein en we konden helaas maar één voorstelling vastleggen. We hadden vóóraf een verdeling gemaakt van de kaarten: een deel voor het management van de artiest, een deel voor onze vrijwilligers en een deel voor de abonnees op de nieuwsbrief. Precies om 11:00:00 uur zijn we gestart, op volgorde van binnenkomst, kaarten toe te wijzen. Gelijk ontvingen wij een tsunami aan bestellingen. Bedenk daarbij dat er altijd een volgorde is waarin de mails binnenkomen, ook al zit er soms een milliseconde tussen. Bovendien kan er ook vertraging zitten tussen het moment waarop een mail wordt verstuurd en waarop het bij ons binnenkomt. Op basis van de binnengekomen bestellingen konden we onze zaal wel 5 keer vullen, zonder de vrije verkoop (die gepland stond voor 1 oktober) daarbij te rekenen.

Wij hebben het proces zo eerlijk mogelijk gedaan. Wij kennen geen andere wijze waarop het beter had gegaan en/of de bestellers meer kansen had geboden. Vroeger moest je fysiek in de rij gaan staan voor een kaartje; nu is het een druk op een knop met helaas dit als gevolg.

Leesvoorstellingen Sara Kroos

Op donderdagavond 15 en vrijdagavond 16 juni geeft Sara Kroos twee leesvoorstellingen van haar gloednieuwe theatershow ‘Zonder verdoving’ in De Groene Zwaan. Een unieke kans om Sara van zo dichtbij te zien en de nieuwe show in de meest prille vorm al mee te maken voordat ze er later dit jaar de grote theaters mee in gaat. Reserveer op tijd! Aanvang beide dagen om 20.30 uur, entree 12,50 Euro.

Foto: Rogier Veldman

Vleugelvrouw in de Zwaan

Nadat Helen Botman en Peter van Vleuten ons op 15 mei helemaal hadden ingepakt met hun ingelaste optreden tijdens de tentoonstelling over Luis Filcer, spelen zij op 23 december “Vleugelvrouw”.

Vleugelvrouw spoort je aan je hart te volgen en je dromen waar te maken. Welke dromen heb jij afgelopen jaar waargemaakt? En wat zijn je wensen voor het nieuwe jaar? Tussen dit terugkijken en vooruitblikken vertelt Helen Botman over het waarmaken van haar eigen droom waarin zij Vleugelvrouw creëerde: een periode vol frustrerende hobbels en vervullende overwinningen. Een hilarisch en ontroerend feest der herkenning.

Na de voorstelling is er volop gelegenheid om nog even na te praten.

De zaal gaat om 20:00 uur open en de kaarten zijn 12,50 euro. Je kunt ze hier reserveren.

Benedictus in de Groene Zwaan

Toneelvereniging Benedictus presenteert op donderdag 13 en vrijdag 14 oktober in de Groene Zwaan 2 eenakters, aanvang 20.30 uur, zaal open 20.00 uur:

De drie verdrietige eenzame mannen van Het Volk:

Hierin maken we kennis met 3 mannen, die elkaar ontmoeten op oudejaarsavond naar aanleiding van een geplaatste advertentie.  Heel  even vinden de mannen een klein beetje warmte bij elkaar, maar daarna scheiden hun wegen toch weer onherroepelijk. Eenzaamheid blijkt een te waterige lijm die niet goed blijft plakken.

Met : Koos Hoogendoorn, Cor de Lange en Dick Hooijberg, regie Marion van der Vlugt

Mijn Man van Youp van ’t Hek:

In de avondzon en onder het genot van een wijntje bespreken twee vrouwen samen hun leven. Is het bevredigend, gelukkig, waar ging het mis, waar kon het beter en vooral over hun man Henk. En hoe denkt Henk er zelf eigenlijk over ?

Met: Elly Hoek, Marion van der Vlugt en Adri Frijters, regie Dick Hooijberg.

Kaarten kunnen besteld worden via deze link of door het sturen van een berichtje aan info@degroenezwaan.nl. Als de voorstelling niet is uitverkocht, zullen er ook nog kaarten aan de deur worden verkocht.

Funda draait door

 

Op 25 september komt Funda Müjde naar de Groene Zwaan met haar nieuwe voorstelling “Funda draait door”.

Funda Müjde, bekend als cabaretière, presentatrice en actrice in speelfilms en tv-series zoals GTST , Medisch Centrum West, Zeg ‘ns AAA en Vrouwenvleugel, is komend seizoen met Funda Draait Door in de Nederlandse theaters te zien!  Aangenaam confronterend. Direct, maar behapbaar.

In 2007 overleefde Funda Müjde een ernstig ongeluk waardoor ze in een rolstoel belandde. Ze besloot haar beperking met enorme levenskracht te lijf te gaan en fietste in 88 dagen op een handbike naar Turkije. In de nieuwe theatervoorstelling Funda draait door vertelt ze over de reis van haar leven. Een herkenbare voorstelling vol zelfspot, humor, die de diepte ingaat en waarin geen enkel onderwerp wordt geschuwd!

Funda draait door is ontroerend, inspirerend, hilarisch en laat een blijvende indruk achter!

Luis Filcer komt naar de Zwaan

Na het succes van de tentoonstelling van Luis Filcer in januari, is het idee geboren om dit te herhalen op een moment dat  Luis er zelf bij kan zijn. En dat is gelukt! In mei komt hij naar Europa en op 15 mei hebben we nogmaals een tentoonstelling, waarbij Luis zelf in De Groene Zwaan aanwezig zal zijn. Zijn oeuvre is groot, dus we kunnen andere stukken vertonen.

De tentoonstelling is van 11:00 uur tot 18:00 uur en om 15:00 uur zal Luis worden geïnterviewd door Maaike Bosma. Daarna zal zijn dochter Nadja een optreden verzorgen. We kennen Nadja natuurlijk van de keren dat zij eerder in de Zwaan heeft opgetreden. De laatste keer was dat op 22 november 2015 met haar programma “Vive Piaf”.

Het belooft weer een mooie, spannende en gezellige dag te worden. De toegang is gratis.

Rick de Leeuw terug in de Zwaan

Op 27 maart komt Rick de Leeuw terug naar De Groene Zwaan. Rick is vaker in de Zwaan geweest als zanger van de Tröckener Kecks en nu komt hij samen met Jan Hautekiet. Zij brengen een programma met verhalen, muziek en gedichten. Rick wordt door Jan begeleid op piano. Ga voor meer informatie naar deze pagina.