Crowdfunding gestart

Gisteravond is de crowdfundingsactie voor de restauratie van De Groene Zwaan ‘Ik geloof erin!” gestart met een daverende kick-off avond in de Groene Zwaan. Vele oud-Zwaan-gangers en nieuwe Zwaan-gangers konden zien en horen waarom de restauratie van De Groene Zwaan dringend noodzakelijk is. Het bestuur van de stichting gaf aan dat, indien we nu niet restaureren, het pand over vijf jaar niet meer geschikt is voor het ontvangen van bezoekers.

Jeanneke Scholtens en Maaike Bosma, de initiatiefnemers van de crowdfunding, hadden een avond vol verrassingen georganiseerd. Iedereen kon een strippenkaart kopen, waarmee ze op reis gingen door het hele pand: van de theekamer, naar de grote zaal en de kleedkamer en van de keuken tot de studio’s en het woonhuis. Sommigen hebben zelfs een kijkje genomen op de zolder. Op al die locaties stonden bekende Rijpers klaar om iets speciaals te doen. Zang met gitaarbegeleiding door Renate Houtman en Paul Lenders, een biertje – gratis beschikbaar gesteld door brouwerij Leeghwater- drinken bij Cor Blokdijk, de geschiedenis van de Groene Zwaan laten vertellen door Fred Hoek en Wim Heine, een stoelmassage van Noëly Hofstra van Es met muzikale begeleiding van Richard Koppes, op de foto met Katelijn de Vries-Heine en Marielle Zwart, een gedicht met Brenda Heijnis, een plaatje aanvragen bij Bas Icke (Baszooka) en op visite bij onze beheerders Joop en Pauline met hapjes beschikbaar gesteld door Ernst van “Bij Ernst”.

Om middernacht ging de site voor de crowdfunding in de lucht en kon het resultaat van deze mooie avond bekend worden gemaakt: 2832 euro! Dat werd vervolgens uitbundig gevierd door de nacht dansend in te gaan op muziek van de aangevraagde platen die door Baszooka werden gedraaid. Hoe mooi kan het zijn!

Als je wilt doneren, dan kan dat. Ga naar https://www.voordekunst.nl/projecten/5952 en geef voor het behoud van onze Zwaan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *