In memoriam Cornelis de Jong

In memoriam Cornelis de Jong, architect.

30 maart 1930  –  6 februari 2019

Vandaag ontvingen wij het trieste nieuws dat Cornelis De Jong op 6 februari 2019 is overleden. Een belangrijk en inspirerende man, die veel voor De Groene Zwaan heeft betekend. De meeste mensen kennen Cornelis misschien van de vele stolpboerderijen en andere historische panden die hij heeft ontworpen en helpen behouden. Het is dit jaar ook precies 50 jaar geleden dat Cornelis, samen met anderen, de actie Red de Rijp is gestart. Als Cornelis dat niet had gedaan dan zouden we nu een heel ander dorp hebben gehad, zonder de huidige historische uitstraling.

In die periode heeft Cornelis de Jong er ook voor gezorgd dat De Groene Zwaan voor sloop werd behoed. Als architect was hij verantwoordelijk voor het herontwerpen en herbouwen van de toenmalige, in zeer slechte staat verkerende, panden. Mede door zijn inzet, zijn de drie historische panden gerestaureerd en in gebruik genomen als cultureel centrum. Hij stond aan de wieg van de huidige Stichting en bleef altijd verbonden met De Groene Zwaan. In de jaren tachtig heeft hij persoonlijk de torentjes nog ontworpen en gemaakt, die onlangs weer, tijdens de laatste restauratie, zijn opgeknapt. Samen met Maja mochten wij hem nog regelmatig als bezoeker van een van onze evenementen, verwelkomen.

Wij wensen Maja, kinderen, kleinkinderen en alle andere familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Bestuur, beheer en vrijwilligers van Stichting De Groene Zwaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *