Klassiek gitaarduo op 9 oktober

In onze serie Café Classique is het nu de beurt aan een klassiek gitaarduo: Silvan de Smit en Iason Daskalakis.

Silvan de Smit studeert klassiek gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Aankomend schooljaar zal hij aan het 4e jaar van zijn Bachelor beginnen als student van Johannes Möller, een zeer prestigieuze concertgitarist en componist. Verschillende successen heeft Silvan geboekt met zijn gitaarspel zoals een optreden in de befaamde gitaarsalon te Enkhuizen. Ook speelde hij met zijn gitaarkwartet in het voorprogramma van meestergitarist Gabriel Bianco.

Ieder jaar bezoekt hij verschillende gitaarfestivals/symposia om inspiratie op te doen uit masterclasses. Zo heeft hij masterclasses gehad van: Aniello Desiderio, Paul O’Dette, Thomas Müller-Pering, Mark Eden, Sabrina Vlaskalic, Laura Young en anderen.

Iason is in 1991 geboren in Athene, Griekenland. Hij begon met zijn muziekstudie op zesjarige leeftijd en is er sindsdien niet meer mee gestopt. In 2011 studeerde hij af op het Nationale Conservatorium van Athene met klassieke gitaar onder de vermelding van “Excellence and 1st prize”. Hij nam deel aan vele festivals in Griekenland en heeft verschillende prijzen gewonnen bij competities. Van 2009 tot 2013 werkte hij als gitaardocent aan het Nationaal Conservatorium van Athene. In 2013 verhuisde hij naar Amsterdam om zijn muzikale studies voort te zetten en om te blijven lesgeven. Hij heeft zich tijdens zijn studie ook bezig gehouden met compositie, piano en Indische muziek.

Op dit moment studeert hij in zijn laatste jaar van zijn Bachelor en denkt hij aan een masters opleiding in de richting van compositie voor film en tv.

Silvan en Iason spelen op 9 oktober het volgende programma:

  • Astor Piazzolla – Tango Suite
  • Maurice Ravel – Le Tombeau de Couperin

De zaal gaat om 15:00 uur open en het concert begint om 15:30 uur. De entree is 5 euro en kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *