Lezing Nachtwacht

Op 11 november gaan we virtueel op stap onder leiding van Jacques Hendrikx met als leidraad het beroemdste schilderij van Rembrandt.

Op deze tocht door het oudste deel van Amsterdam, volgen wij de route die het schilderij  heeft afgelegd. Vanaf de plaats waar De Nachtwacht in 1642 werd gemaakt, reizen we langs de gebouwen waar het schilderij heeft gehangen en komen we te weten wat er met de mensen op het schilderij is gebeurd. Wie waren die mensen? Waar woonden ze? Waren ze rijk of arm?

De lezing vertelt de biografie/het levensverhaal van het 373 jaar oude schilderij. En zo toont zich ook vanzelf het verhaal van Amsterdam omdat de geschiedenis van De Nachtwacht en de stad onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. En met deze lezing, die zich vertelt als een wandeling door de stad, komt Jacques Hendrikx naar de Rijp.

Jacques Hendrikx heeft Nederlandse Taal- en Letterkunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Op dit moment is hij schrijver en cultureel gids, expert op het gebied van De Nachtwacht en Rembrandts leven en werk in het zeventiende-eeuwse Amsterdam. Hij heeft 9 romans geschreven; zes in samenwerking met Hans Münstermann onder het pseudoniem Jan Tetteroo en drie romans onder eigen naam.

De lezing begint om 20:30 uur en de entree is 8 euro.

Meer informatie is te vinden op www.nachtwachtwandelingen.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *