Luis Filcer overleden


Luis Filcer (1927 – 2018)

Gisteren is in Mexico in het huis in San Miguel de Allende, waar hij sinds een paar maanden met zijn vrouw Clarita woonde, na een lang en productief leven Luis Filcer gestorven.

Luis maakte in 1970, toen hij nog getrouwd was met Maja de Jong, de wandschilderingen in De Groene Zwaan. Een deel is in de loop van de jaren helaas verloren gegaan, maar een aantal ervan is gelukkig nog altijd te bewonderen, waaronder het tafereel achter de kansel waarin Karel IV over de ruggen van zijn onderdanen een greep naar de wereldmacht doet. En natuurlijk het portret van Maarten Luther die vanaf een deurpaneel, wellicht licht spottend, toekijkt.

In het voorjaar van 2016 organiseerden we een expositie van een aantal van de schilderijen van Luis in De Groene Zwaan. En wat was het geweldig om hem er zelf ook bij te hebben, overgekomen uit Mexico, en hem voor even herenigd te zien met zijn wandschilderingen. We zijn trots op deze schilderingen en zullen ons uiterste best doen ze te behouden, zodat nog heel lang heel veel mensen ze kunnen zien.

Dag Luis. Dank je voor de fresco’s, en fijn om je ontmoet te hebben.

Het bestuur van De Groene Zwaan

Op de foto: Luis Filcer en Maja de Jong, 1968

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *