Mooie opbrengst Serious Café

Op 19 december, tijdens Serious Café in De Groene Zwaan, is meer dan 590 euro opgehaald voor de landelijke actie Serious Request. Een hele rij artiesten hebben belangenloos opgetreden , waarbij de bezoekers een vrijwillige bijdrage konden geven voor de actie. Het bleek opnieuw, na de eerste editie van vorig jaar, een groot succes. De opbrengst wordt, door de organisator Maaike Stoop, naar het Glazen Huis in Heerlen gebracht.

De middag begon met een optreden van Renate Poel en Maaike Stoop, met Maaike voor het eerst live op de piano. Daarna kwam een grote verrassing: Josien de Vries. Zo jong en dan zo kunnen zingen! Vervolgens was de beurt aan Michel Kerseboom. Hij woont in de USA, maar was toevallig in het land. Dus waarom dan niet even optreden voor het goede doel? Michel deed het en met succes. Aansluitend werd door Tom Edskes klassieke gitaar gespeeld, ingeleid met een mooi verhaal. Prachtig gespeeld Tom! Jasper Schalks nam het over van Tom. Americana pur sang. Meeslepend!. Gabbi Lieve, niet voor het eerst in De Groene Zwaan, bracht een paar mooie eigen songs, afgewisseld met wat covers. Altijd goed, ondanks de verkoudheid. Toen was het de beurt aan Laura van Nes en Ruben Marrenga, leden van de band Kowai, maar nu als duo optredend. De doordringende stem van Laura, virtuoos begeleidt door Ruben, was een mooie combinatie, waarbij je de metal invloeden goed kon herkennen. Daarbij ook nog een gastoptreden van Jurjanne op de drums. De afsluiting van de middag was voor Richard Koppes en band. Nieuw repertoire werd afgewisseld met oude bekende nummers, zoals Fishermansfriend.

De avond was voor de bands. Faem beet de spits af met swingende nummers dat stond als een huis. Disco, soul en R&B. Daarna volgde het lokale trio NAShville, met covers uit alle windstreken. De avond werd afgesloten door Jamm. Lekker dansen en o.a. een verrassende toegift van het nummer van Claudia De Breij “Mag ik dan bij jou”. Toepasselijker was er niet voor deze versie van Serious Café.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *