Nieuw beheer in Zwaan

Sinds 2009 hebben Paul Dikstaal en Roy Schagen het beheer gedaan voor de Groene Zwaan. In 2014 is Roy verhuisd naar Amsterdam en sinds die tijd regelt Paul het beheer alleen. Nu gaat hij verhuizen naar Oosthuizen en kan hij dat niet meer combineren met zijn rol in de Groene Zwaan. Het werd dus tijd voor nieuwe beheerders in de Zwaan en die hebben we gevonden. Twee heel enthousiaste bekenden van ons: Joop Kort en Pauline de Vink.

Joop en Pauline introduceren zichzelf even.

Joop

Ik ben Joop Kort en ik ben geboren in De Rijp. Ik ben 22 jaar oud. Ik volg momenteel de lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn in Amstelveen en daarnaast ben ik sinds een paar maanden manager van de band Cold Turkey. Ik kom vanaf  mijn 15e in de Zwaan als bezoeker en later als vrijwilliger met de kermis. Intussen ben ik afgestudeerd als Sociaal maatschappelijk dienstverlener en ben twee jaar jongerenwerker, activiteitenbegeleider en vrijwilligers coördinator geweest in Twente. Beheerder van De Groene Zwaan zijn is altijd al iets geweest waar ik voor wilde gaan. Ik hou van het sfeertje, het gebouw en het is hier altijd gezellig. Je kunt ook wel zeggen dat dit een droom is die voor mij uitkomt.

 

Pauline

Ik ben Pauline de Vink, opgegroeid in Middenbeemster, en ik ben 22 jaar oud. Ik volg momenteel de master MPA aan de VU wat neerkomt op management en beleid in de zorg. Ook ik ben al jaren een vaste bezoeker van de Groene Zwaan.  De informele sfeer in De Groene Zwaan is iets wat mij het meeste aanspreekt. Je hebt hier altijd het gevoel dat je welkom bent en dat je altijd even binnen kan lopen. In 2012 zijn wij voor de studie verhuisd naar Twente en toen hebben wij in de Zwaan ons afscheidsfeest gegeven. Hierna zeiden wij dat als we dan terug zouden keren naar De Rijp, dit dan zou zijn als beheerder van de Zwaan. Hoe gaaf is het dan ook dat dit daadwerkelijk uitkomt!

 

Toen de vraag kwam of wij het stokje van Paul wilden overnemen hoefden wij hier niet heel lang over na te denken. Natuurlijk moest er wel even gekeken worden naar de invulling van de tijd, maar dat spreekt voor zich. Wij zijn van mening dat dit een unieke ervaring kan zijn om op onze leeftijd zoiets tofs te mogen doen. Wij gaan graag nieuwe uitdagingen aan en daarbij gooien we ons soms ook wel eens in het diepe. Het leuke aan de Zwaan is ook dat elke generatie hier welkom is en dat is dan ook iets wat wij blijven nastreven. De Zwaan is uiteraard ook een uitgelezen plek voor jongeren om zelf activiteiten te organiseren en dingen te ondernemen. Onze ambitie binnen De Groene Zwaan is dan ook om een gevarieerd aanbod te blijven verzorgen, waarbij er voor iedereen wel wat leuks te doen is. Wij hopen jullie snel te kunnen verwelkomen in het prachtige pand aan de Rechtestraat.

Het mag duidelijk zijn dat het bestuur van de Groene Zwaan zeer blij is met de nieuwe beheerders. Wij vinden het belangrijk dat onze bezoekers zich welkom en thuis voelen in ons pand. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat dit met Joop en Pauline helemaal goed komt. Tegelijk willen wij Paul en Roy bedanken voor hun inzet in de afgelopen jaren. Tijdens deze periode is er veel veranderd in De Groene Zwaan en wij weten dat Joop en Pauline deze ingezette lijn door zullen kunnen trekken.

Paul vertrekt per 1 maart als beheerder en Joop en Pauline nemen het rond die tijd over van Paul. Zij zullen medio maart verhuizen naar de Groene Zwaan. Op zaterdagavond 26 maart organiseren Paul, Roy, Joop en Pauline een feest ter gelegenheid van de overdracht. Meer informatie daarover zal zo snel mogelijk bekend worden gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *