Vrouwen in de Grote Oorlog

Na de succesvolle lezing op 12 februari over de slag bij Verdun door Bob Latten, komt hij op 4 november terug met een nieuwe lezing: “Vrouwen in de Grote Oorlog”. De basis is zijn gelijknamige boek, dat in februari 2015 is verschenen bij uitgeverij Aspekt.

Rode lippen die in de duisternis oplichten. Een soldate met een missie, gevangen in een politiek steekspel. Vrouwen als trekpaard voor een ploeg. Een tengere gestalte in een bommenwerper boven vijandelijk gebied. ‘Kanaries’ die met vuur spelen. Vrouwen marcheren voor de vrede. Bob Latten verteld in zijn lezing over bijzondere vrouwen, enkelen wereldberoemd, anderen door de auteur aan de vergetelheid onttrokken.

Vrouwen in de Grote Oorlog is het onbekende verhaal van het ijzersterke ‘zwakke’ geslacht in een tijdperk waar moed, opofferingsgezindheid en vaderlandsliefde alleen aan mannen leek te zijn voorbehouden.

Het duurt nog wel even, maar als je zeker wilt zijn van een plaats, reserveer dan nu alvast hier. De vorige lezing was volledig uitverkocht.

Bob is ook voorzitter van de Stichting “Vrienden van Romagne”. Deze stichting heeft zich als doel gesteld om een particulier museum `Romagne 14-18` te ondersteunen. Indien u daarover meer informatie wilt hebben, neem dan contact op met de stichting via vriendenvanromagne@gmail.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *