Wijzigingen bestuur

De afgelopen maanden heeft het bestuur van De Groene Zwaan gewerkt in een kleinere samenstelling dan gewenst. Door het vertrek van Els Lenting in het najaar van 2018, hadden we nog vier bestuursleden over. We zijn in de eerste maanden van 2019 op zoek gegaan naar nieuwe bestuursleden en die hebben we gevonden. Esmée van Essen en Sjors Sombroek treden op 1 september 2019 toe tot het bestuur, nadat ze eerst een aantal maanden met het huidige bestuur hadden meegelopen. Wij zijn heel blij met deze aanvullingen, niet in de laatste plaats omdat er nu ook weer wat jongere bestuursleden bijkomen.

Dan vertrekt er ook iemand uit het bestuur. Onze huidige voorzitter Robert Suvaal treedt per 1 november af, nadat hij 9 jaar als voorzitter van De Groene Zwaan actief is geweest. Na een turbulente periode in het bestuur van De Groene Zwaan, met alle voorbereidingen en de uitvoering van de restauratie, zal Robert geen bestuursfunctie meer bij ons bekleden, alhoewel hij voorlopig nog wel betrokken zal blijven bij De Groene Zwaan.

Het huidige bestuur zal de komende maanden gebruiken om, naast het uitvoeren van het intensieve programma, de huidige taken en functies opnieuw te verdelen. Dat is niet eenvoudig, maar wij hebben het volste vertrouwen dat we daar de komende periode wel uit gaan komen.

Zodra we weten hoe de verdeling van functies binnen het nieuwe bestuur wordt, zullen we u hierover natuurlijk informeren.

Tot gauw in De Groene Zwaan bij een van onze evenementen.

 

Introductie Esmée van Essen

Hoi allemaal,

Voor degenen die mij nog niet kennen zal ik mij even voorstellen. Ik ben Esmée, 25 jaar oud en geboren en getogen in De Rijp. Na een aantal jaar in Utrecht en Purmerend te hebben gewoond, woon ik sinds december 2018 weer in De Rijp samen met Jan, de broer van Joop, en onze poes. Ik werk op een advocatenkantoor in Alkmaar en word volgende week beëdigd als advocaat. Ik hou van alle soorten muziek – van klassiek tot rock – lekker eten, goede films, theater en gezelligheid. 

Als kind kwam ik al regelmatig in de Groene Zwaan. Ik heb veel leuke herinneringen aan de zomerspelen – en dan vooral de films en het graffiti spuiten – follow up en de popschool. Ook toen ik in Utrecht woonde kwam ik nog regelmatig in de Zwaan en daar heb ik tijdens de kermis Jan leren kennen. Toen Joop en Pauline beheerder werden, ben ik mij meer  gaan inzetten als vrijwilliger. Ik sta graag achter de bar en mede-organiseer nu al een tijdje de jaarlijkse pubquiz. 

Toen ik werd gevraagd voor het bestuur was dat  een grote eer. Ik vind het ontzettend leuk om mij in te zetten voor het behoud van het mooie pand, ontmoet graag nieuwe mensen en krijg energie van het organiseren van evenementen. Ik hoop dan ook dat ik dit vele jaren mag blijven doen en jullie allemaal leer kennen. 

Groetjes, Esmée 

 

Introductie Sjors Sombroek

Hallo allemaal!

Mijn naam is Sjors Sombroek. Misschien ken je me al, misschien zie je mijn foto en dan denk je “Oooh, hij!”. Misschien denk je “Wie?!” en ken je mij helemaal niet. In dat geval: Hallo! Ik ben Sjors, 28 jaar oud en afkomstig uit De Rijp. Ik woon al mijn hele leven in De Rijp en kom al meer de helft daarvan in De Groene Zwaan. Ik denk dat ik 12 of 13 was dat ik voor het eerst in De Groene Zwaan kwam met Follow up en kort daarna bij de Popschool aansloot. Herinneringen van een Beatles coverbandje schieten te binnen. De gitaar partijen van ‘Get Back’, ‘Come Together’ en ‘Back in the USSR’ hebben (op redelijk matige wijze) door de zaal geklonken.

Gitaar spelen doe ik al even niet meer. Het is een sierlijk stuk in de woonkamer geworden. De liefde voor muziek is er uiteraard niet minder om geworden. Bij punkbands in zaaltjes van het formaat van de theekamer voel ik mij thuis. Maar ook bij techno, drum en bass, rock, blues, pop, enz, enz ben ik meestal wel op mijn plaats. Ik ga graag naar grote en kleine festivals met uiteenlopende programma’s zodat ik nieuwe dingen kan ontdekken. Hiernaast verbouw ik (bijna) al mijn eigen groenten zelf bij Ons Genoegen en probeer ik te genieten van het leven op iedere seconde dat dat kan.

Omstreeks 2010 ben ik begonnen als vrijwilliger en ben ik mij gaan inzetten voor De Zwaan. Na een sabbatical van een paar jaartjes ben ik sinds 2016 weer actief. En sinds deze zomer heb ik de uitnodiging mogen ontvangen om deel te nemen aan het bestuur. In blijdschap ben ik in gegaan op de uitnodiging en ik ben dankbaar voor deze blijk van vertrouwen. Laten we leuke dingen gaan doen!

Groetjes en tot in De Zwaan,

Sjors Sombroek

 

2 thoughts on “Wijzigingen bestuur”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *