De Groene Zwaan

Intiem theater en concertpodium in De Rijp (NH)

Er zijn nog kaarten voor Jeanneke Scholtens

De dag van de ommekeer was donderdag 23 mei, nu 2,5 jaar geleden. De dag dat ik stopte met drinken. Terwijl ik dacht vette zelfreflectie te hebben, sloeg ie me nu toch even keihard op mijn bek. Omdat ik niet de wijn dronk, maar de wijn mij. En dus stopte ik. Abrupt.”

Jeanneke Scholtens, toekomstonderzoeker met een fikse verslavingsgevoeligheid, besluit zichzelf als studieobject te gebruiken in haar onderzoek naar genot. Wat volgt is Roes: een eerlijke, grappige en confronterende zoektocht. Want waar komt die hang naar wijn vandaan? Waarom is die roes zo aantrekkelijk? Hoe werkt genot en waarom zijn we er allemaal naar op zoek? En waar moet ze nú haar shotje genot vandaan halen?

Jeanneke brengt haar boek tot leven in de theaterlezing Roes in de Groene Zwaan op 1 oktober. Als oud Rijper hoopt ze veel bekende gezichten te zien en samen deze avond de roes niet alleen te onderzoeken, maar ook te vinden. Kaartje 10 euro.

Theaterlezing met inhoud, maar ook een grap en gesprek.