De Andersons volgend jaar in De Zwaan

De Andersons veroverden voorgaande theaterseizoenen menig hart met hun muzikale hoogstandjes, poëtische pareltjes en hun onbedwingbare enthousiasme. Nu reist dit onwaarschijnlijke trio langs bijzondere locaties met ‘Hier Dooft Niets’, een hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert waarmee ze ten strijde trekken tegen de onverschilligheid en een liefdevolle oproep doen tot verwondering. Ze grijpen het leven bij de lurven en laven zich samen met u aan liederen vol levenslust, liefdeslust en troost in stormachtige tijden. U bent gewaarschuwd: De Andersons zijn eropuit om uw hart te veroveren en u met nieuwe dromen naar huis te sturen.

4 maart om 20:30 uur in De Groene Zwaan. Kaarten zijn hier te reserveren en kosten 12,50 euro.

Foto: Roxanne Hellevoort

Tentoonstelling Lense Elzinga & Edith Bijkerk

Hij man, zij vrouw. Hij uit A’dam, zij uit R’dam. Hij opgegroeid in de 30-er en 40-er jaren, zij in de 60-er en 70-er jaren. Hij werkt in zwart-wit, zij in kleur. Hij in harde lijnen, zij juist in zachte. Kortom volop tegenstellingen, maar één gezamenlijke passie: kunst.

Op 10 en 11 september exposeren Lense Elzinga en Edith Bijkerk in de Groene Zwaan. In de expositie “Contrasten” zullen de verschillen in hun werk worden benadrukt. Bovenaan staat echter dat zij kunst ademen en leven.

 

De Groene Zwaan is beide dagen open vanaf 10:00 uur tot 17:00 uur. Het zijn tevens de Open Monumentendagen. De Groene Zwaan is opgenomen in de route dit jaar. Dus kom langs en bekijk het werk van Lense en Edith en maak een rondje door ons mooie rijksmonument aan de Rechtestraat in De Rijp. Koffie, thee en andere drankjes staan klaar!

Luis Filcer komt naar de Zwaan

Na het succes van de tentoonstelling van Luis Filcer in januari, is het idee geboren om dit te herhalen op een moment dat  Luis er zelf bij kan zijn. En dat is gelukt! In mei komt hij naar Europa en op 15 mei hebben we nogmaals een tentoonstelling, waarbij Luis zelf in De Groene Zwaan aanwezig zal zijn. Zijn oeuvre is groot, dus we kunnen andere stukken vertonen.

De tentoonstelling is van 11:00 uur tot 18:00 uur en om 15:00 uur zal Luis worden geïnterviewd door Maaike Bosma. Daarna zal zijn dochter Nadja een optreden verzorgen. We kennen Nadja natuurlijk van de keren dat zij eerder in de Zwaan heeft opgetreden. De laatste keer was dat op 22 november 2015 met haar programma “Vive Piaf”.

Het belooft weer een mooie, spannende en gezellige dag te worden. De toegang is gratis.

Verrassend weekend, kunst en muziek

Het afgelopen weekend was enerverend en verrassend in De Groene Zwaan. We hadden een prachtige tentoonstelling van Luis Filcer, met schilderijen, tekeningen, bronswerk, aardewerk, zeefdrukken en andere prints. De tentoonstelling werd erg goed bezocht, met bezoekers uit alle delen van het land. Ter afsluiting was er de Nieuwjaarsreceptie, waarbij Bob Helsloot de muzikale omlijsting verzorgde. Verrassend was het spontane optreden van Nadja Filtzer, de dochter van Luis, die verschillende nummers met Bob ten gehore bracht. En Marga stond ook nog samen met Nadja op het podium. Zij zongen “Summertime” uit Porgy & Bess, begeleid door Bob. Een onvergetelijk weekend.

De voorstudie van de fresco’s in De Groene Zwaan blijft in ons pand. We zijn daar heel blij mee. Een stukje geschiedenis herleeft.

En, in mei doen we het nog een keer dunnetjes over. Luis Filcer zal dan zelf aanwezig zijn. Hou onze website in de gaten voor de verdere details. De foto’s van het weekend kun je hier vinden.