De Groene Zwaan

Intiem theater en concertpodium in De Rijp (NH)

Kermis programma 2023

Vrijdag: House Of House

House Of House, de vrijdagavond in De Zwaan. House Of House staat gerand voor lekkere beats en dansbare beukers van platen! Dit jaar met een fantastisch line-up. Wij verwelkomen:

MERLYN achter de decks. Deze jonge legende uit Alkmaar blaast het dak eraf. Hij is een van de organisatoren van Endless Fest in Hal25 en staat sinds kort ook zelf achter de decks. Met zijn heerlijke selectie melodic techno kun je helemaal los gaan en jezelf verliezen in de beat.

Daarnaast ontbreekt resident DJ Return2Base niet deze editie. Return2base staat bekend om zijn energievolle sets met een een stevige baseline. Hou je glazen vast!

Natuurlijk hebben wij niemand minder dan het weergaloze duo The J4gz weten te strikken. The J4gz is opgegroeid diep in de jungle van Zuid-Amerika, opgevoed door een groep zeer muzikale jaguars. Daar hebben ze leren overleven maar ook hoe ze een dikke house beat moeten maken. Sinds een paar jaar zetten ze de meest exclusieve zalen op z’n kop met een mix van een zeer swingende beat en een diepe maar groovy bass. Dit jaar is hun single ‘New York’ uitgekomen, een hele lekkere tune en vanaf release een ongekend succes. Door het ongekende succes van The J4gz blijven zij zeer gewild voor de grootste feesten en optredens. Links en rechts zijn zij genoodzaakt om nee te zeggen vanwege de volle agenda. Mysteryland? Tomorrowland? Las Vegas residentie? Ivo Niehe? Dat past allemaal niet in de volle agenda van The J4gz. Maar De Groene Zwaan, waar het succes zijn oorsprong kent, daar maken ze tijd voor.

Zaterdag: Bandnight

Gas Giant levert, en levert hard. De Amsterdamse band combineert het psychedelische gitaarspel uit de 60’s en 70’s met de donkere, rauwe riffs uit de 90’s stonerrock, kritische teksten en een vleugje doom. De jongens van Gas Giant hebben menig naam gemaakt in Nederland. Door snoeiharde optredens in O.A: Db’s, P60, Duycker en OCCII, gecombineerd met visuals en moshpits is dit een ware ervaring. 

Dunebender uit Amsterdan zijn vrienden van over de hele wereld. Tot elkaar aangetrokken door de liefde voor zware riffs en spacede jams. Dunebender brengt Doom metal, stoner rock, psychadelic rock en sludge ten gehore. Oftewel: Dunebender brengt je op een reis, zwaar genoeg om de duinen te doen buigen!

Black Liver, stoner sludge rechtstreeks uit de polder. Ontstaan op de zolder van een oude schuur, beladen met bier. Een Trio uit het ingepolderde Graft-De Rijp, van drie bezopen stoner/sludge vanaten. Geinspireerd door bands als Red Fang, Down en Mastodon. Hard, fuzzy en lichten op standje feest, biertje in de hand en gaan!