De Groene Zwaan

Intiem theater en concertpodium in De Rijp (NH)

Maaike en de Millennials

Zaterdag11jun20:3020:30(GMT+02:00) Evenement is al geweestCompletedMaaike en de MillennialsCabaretReserverenEntree10 euro (inclusief alle kosten)

Details

Maaike en de Millennials

Maaike en de Millennials is een cabaretpoel bestaande uit Maaike Dirkje Hop (Maaike), Djoni de Vos, Marie Koet, Mathilde Drooger en anderen die niet genoemd willen worden. Ze ontmoetten elkaar in 2020 in de worsteling met het leven en ontdekten dat ze allemaal hetzelfde doel hebben: een eigen cabaretprogramma maken. Tot het zo ver is, vullen ze met elkaar, in wisselende samenstelling een avond in het theater met verhalen, grapjes en liedjes. In De Groene Zwaan spelen voor u Maaike Dirkje Hop, Djoni de Vos, Maria Kraaijkamp en Thomas van der Hulst. Mirjam van de Vendel zal de avond presenteren.

Thomas van der Hulst

Waar het Thomas ontbreekt aan zelfvertrouwen, maakt hij dit ruimschoots goed met grote dromen en vergezichten. Zonder enige kennis van zaken praat hij over uiteenlopende onderwerpen, maar het kan natuurlijk niet anders dan dat totale chaos en wanhoop op de loer liggen.


Thomas van der Hulst is al zijn gehele leven comedian, de laatste jaren ook op de Nederlandse podia. Én hij heeft een missie: het cabaret vernieuwen, van binnenuit. Door van de vorm de inhoud te maken, zet hij een unieke act neer. Zijn humor laat zich moeilijk uitleggen en heeft iets weg van Micha Wertheim en Stefano Keizers, maar dan introverter en droogkomisch. Laat je verrassen!

Djoni de Vos

Djoni de Vos werd gereformeerd opgevoed. Ze had daar natuurlijk een boek over kunnen schrijven, maar daar had ze geen zin in. Wel voltooide ze de bachelor Liberal arts and Sciences in Amsterdam en deed daarna een master waar ze het liever niet over wil hebben. Haar grote liefde voor geld leidde haar automatisch naar de Zuidas. Daar werkt ze nu 360 uur in de week als consultant.Djoni wil haar grapjes echter ook op een andere manier delen dan via powerpoints, en beklimt daarom na haar werk het stand-up podium. Nu maakt ze meer dan alleen zakenmannen aan het lachen. Charmant en scherp van geest deelt ze haar observaties met het publiek, dat dan meestal lacht.

Maria Kraaijkamp

Maria Kraaijkamp (1983) is het zonsverduisteringetje in huis en ziet het van kleins af aan al somber in. In 2019 begon zij met cabaret en belandde vrijwel direct in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival met haar eerste voorstelling ‘Alles onder controle’. De vakjury schreef: ‘Maria staat met haar nummers en droogkomische tussenteksten in de traditie van Hans Dorrestijn en Katinka Polderman, maar ze weet er een eigen draai aan te geven.’

Maaike Dirkje Hop

Maaike Dirkje Hop heeft als baby nooit gekropen en dat zegt eigenlijk alles over haar. Ze is altijd net iets verder dan haar medemens. In ‘Erg hè?’ vertelt ze je precies hoe je moet leven. In 2022 was ze de runner up bij Comedy Talent Award en won ze de publieksprijs van Cabaretfestival Griffioen de Stoep.

‘Prettige ironische toon en goede timing. Alles aan haar straalt uit dat ze precies weet waar ze mee bezig is op het podium.’

Mirjam van de Vendel

Mirjam is docent geschiedenis. Ze probeert overdag wat moreel besef in de nieuwe generatie te proppen, maar ‘s avonds kondigt zij vol trots knappe (en iets minder knappe) comedians aan. 

Geen zaal is te gek voor haar, want het publiek houdt van haar en zij van hen. Dit is Mirjam van de Vendel.

Lokatie

De Groene Zwaan

Rechtestraat 12, De Rijp

Other Events

Organisator

De Groene Zwaan

Intiem theater en concertpodium

Learn More

De Groene Zwaan

Get Directions

Kaarten reserveren

Reserveren

Entree

10 euro (inclusief alle kosten)

Reserveren

Kaarten zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *